’Gece Polikliniği Uygulaması’ Akçakale’de başlatıldı.

'Gece Polikliniği Uygulaması' Akçakale'de başlatıldı.

Akçakale Devlet Hastanesi'nde hasta yoğunluğu nedeniyle 16:00 23:00 uygulaması başlatıldı.

16 Şubat 2018 - 15:13

Türkiye genelinde hasta yoğunluğu olan 63 hastanede başlatılan gece polikliniği uygulamasını hayata geçiren Akçakale Devlet Hastanesi saat 16.00/23.00 saatleri arasında da hizmet verecek.

İç savaş dolayısıyla ülkelerini terk ederek Türkiye’ye sığınan ve özellikle sınıra sıfır noktada bulunan Akçakale'ye yerleşen Suriyeliler nüfusta artışa neden olurken, hastanelerdeki yoğunluğu da artırdı. Akçakale Devlet Hastanesi de bu yoğunluğun azaltılabilmesi için 16:00 23:00 uygulamasını hayata geçirdi.

Uygulamaya dair açıklama yapan Hastane Başhekimi Şehmus Göz, acil serviste nöbet tutan 8 doktor sayısını da 30’a çıkardıklarını belirterek "Suriyeli misafirlerimizle birlikte ilçe nüfusumuz 200 bin üzerine çıktı. Dolayısıyla hastanemizde de yoğunlukta artmaya başladı. Ülke genelinde hasta yoğunluğu olan hastanelerde başlatılan bu uygulamayı biz de hastanemizde başlattık. 16:00 23:00 saatleri arasında acil doktorlarımız dışında uzman doktorlarımızda görev yapacak. Böylelikle hastanemizde yoğunluğu bir nebzede olsa azaltmayı planlıyoruz. Ayrıca daha önce hastanemizin acil servisinde 8 doktorumuz görev yapıyordu. Biz bu sayıyı 30’a çıkararak doktorlarımızın ve vatandaşlarımızın rahatlamasını sağladık" dedi.

Kaynak: Ajans Urfa

YORUMLAR

  • 1 Yorum
  • Akçakaleli..
    6 yıl önce
    Başhekim sayıyı 8’den 30’a çıkaran sanki kendisiymiş gibi bahsetmiş.. :) Bakanlık atama ile doktor gönderdi.. 16:00-23:00 uygulamasıda bakanlık genelgesi ile yayın***dı zaten.. Allah hükümetimize zeval vermesin, yoksa bu hastanelerin başındaki yöneticilerin yapabileceği yada düşünebileceği bişey değil..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Vali Şıldak: 2024'te Şanlıurfa'ya davetlisiniz…
Vali Şıldak: 2024'te Şanlıurfa'ya davetlisiniz…
İbrahim Tatlıses'in programına katılanları görenler gözlerine inanamadı
İbrahim Tatlıses'in programına katılanları görenler gözlerine...