Bakan Güler’den ’kışlasız askerlik’ açıklaması!

Bakan Güler'den 'kışlasız askerlik' açıklaması!

Milli Savunma Bakanı Yaşar Güler, bir süredir 'Kışlasız askerlik' adı ile anılan ve bedelli askerlikte herhangi bir görev süresi öngörmeyen uygulama hakkında dikkat çeken açıklamalarda bulundu.

18 Aralık 2023 - 09:30 - Güncelleme: 18 Aralık 2023 - 14:46

26 Haziran 2019 tarihli yeni askerlik kanunu ile kalıcı hale getirilen bedelli askerlik uygulaması, bedelli askerlikten yararlanan kişinin 28 gün temel askerlik eğitimi almasını şart koşmakta.

Bu durum bir süredir tartışmalara neden olurken, bedelli askerlik yapacak kişiler söz konusu 28 günlük zorunluluğun kaldırılmasını "Kışlasız askerlik" sloganları ile savunmaya devam ediyor.

Halk TV’de yer alan habere göre, tartışmaların ardından bugün Milli Savunma Bakanı Yaşar Güler'e yöneltilen soru, Güler tarafından sitemkar ifadeler kullanılmasına neden oldu.

"NEREDEYSE EVLERİNDE ASKERLİK YAPMAK İSTİYORLAR"

Bakan Güler, kendisine yöneltilen "Kışlasız askerlik" iddiaları hakkındaki soruya "Bedelli askerlik isteyenlerin taleplerini dikkate alıp ona göre düzenleme yapmıştık. Şimdi neredeyse evlerinde askerlik yapmak istiyorlar. Bir de onlara para gönderelim. Böyle şey olur mu?" ifadelerini kullanarak yanıt verdi.

 

 

 

 

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Lider Karaköprüspor ilk yarıyı namağlup bitirmek istiyor
Lider Karaköprüspor ilk yarıyı namağlup bitirmek istiyor
Şanlıurfaspor'a ceza yolda
Şanlıurfaspor'a ceza yolda