Vali Şıldak: 2024’te Şanlıurfa’ya davetlisiniz…

Vali Şıldak: 2024'te Şanlıurfa'ya davetlisiniz…

Şanlıurfa Valisi Hasan Şıldak, Göbeklitepe ve çevresindeki 11 arkeolojik sahadan oluşan Taş Tepeler'in insanlık tarihinin gizemlerini ortaya çıkardığını belirterek, 2024'te herkesi Şanlıurfa'ya davet etti.

01 Ocak 2024 - 11:00 - Güncelleme: 01 Ocak 2024 - 12:16

Şanlıurfa Valisi Hasan Şıldak, sosyal medya hesabından yaptığı açıkalmada Göbeklitepe ve çevresindeki 11 arkeolojik sahadan oluşan Taş Tepeler’in önemini vurgulayarak 2024'te herkesi Şanlıurfa'ya davet etti.

ŞILDAK: İNSANLIK TARİHİNİN EN ÖNEMLİ ARKEOLOJİK ALANLARINDAN BİRİDİR

Şıldak, yaptığı açıklamada, "İnsanlık tarihine ışık tutan neolitik dönem yapıları; Göbeklitepe ve çevresindeki 11 arkeolojik sahadan oluşan sit alanları topluluğudur. Aynı coğrafyada yaşayan ortak bir kültürün mirası olarak değerlendirilebilecek bu alanlar; Göbeklitepe, Karahantepe, Harbetsuvan Tepesi, Gürcütepe, Kurt Tepesi, Taşlıtepe, Sefertepe, Ayanlar, Yoğunburç, Sayburç, Çakmaktepe ve Yeni Mahalle Höyüğünü de kapsayacak şekilde ortak bir çatı altında “Taş Tepeler” olarak isimlendirilmiştir. Taş Tepeler yaklaşık olarak 200 kilometrekarelik bir alana yayılmakta ve insanlık tarihinin aydınlatılmasında büyük önem taşımaktadır. Bu arkeolojik sit alanlarında yürütülen kazılarda ortaya çıkan buluntularla, tarih öncesi dönemdeki insanların günlük yaşamına, düşünce yapısına ve inançlarına dair önemli bilgiler edinilmektedir." ifadelerini kullandı.

VALİ ŞILDAK’TAN URFA’YA DAVET

Şıldak, Taş Tepeler projesinin Türkiye'nin kültür turizminde önemli bir yere sahip olduğunu belirterek, "2024'te Şanlıurfa'ya davetlisiniz. Taş Tepeler'i ziyaret ederek, insanlık tarihini şekillendiren gizemli mekanların keşfine katılabilirsiniz." diye konuştu.

DÜNYA ARKEOLOJİSİNDE DE ÖNEMLİ BİR YERE SAHİP

Taş Tepeler projesi kapsamında yürütülen kazılarda son dönemde önemli keşifler yapıldı. Taş Tepeler, Türkiye'nin yanı sıra dünya arkeolojisinde de önemli bir yere sahip. Proje kapsamında yürütülen çalışmalar, insanlık tarihinin yeniden yazılmasına katkıda bulunma potansiyeline sahip.

 

 

 

 

 

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Lider Karaköprüspor ilk yarıyı namağlup bitirmek istiyor
Lider Karaköprüspor ilk yarıyı namağlup bitirmek istiyor
Şanlıurfaspor'a ceza yolda
Şanlıurfaspor'a ceza yolda