Şanlıurfalı yönetmene bir ödül daha

Şanlıurfalı yönetmene bir ödül daha

Harran Üniversitesi Coğrafya Bölüm Başkanı Şanlıurfalı Prof. Dr. Sedat Benek’in yönetmenliğini yaptığı Madak belgeseli, 7. AFSAD Uluslararası Film Festivali’nde belgesel kategorisinde “Jüri Özel Ödülü’ne layık görüldü.

18 Aralık 2023 - 10:10 - Güncelleme: 18 Aralık 2023 - 14:47

Harran Üniversitesi Coğrafya Bölüm Başkanı Şanlıurfalı Prof. Dr. Sedat Benek, çektiği kısa filmlerle katıldığı ulusal ve uluslararası festivallerde birçok ödül aldı.

Benek, son olarak yönetmenliğini yaptığı Madak belgeseli 7. AFSAD Uluslararası Film Festivali’nde belgesel kategorisinde ‘Jüri Özel Ödülü’ne layık görüldü.

Ödülünü alan Benek, şunları söyledi:

“7. AFSAD Uluslararası Film Festivali ekibine, jüri üyelerine, başta Yunus Emre Çiçek olmak üzere teknik ekibime, filmin oluşmasına üşenmeden ve sabırla soğuk kış günlerinde belgesele röportaj vererek gönüllü destek sunan Kadriye Erbay teyzeye ve Nusrettin Erbay amcaya, oğulları Hakim Erbay’a, torunları Sinan Erbay’a, akraba ve dostları Mirxan Elmastaş’a, Muhammet Tören’e ve Berkan Tören’e en içten duygularımla şükranlarımı sunuyorum. Ayrıca, Madak belgeselimizi destekleyen Bitlis Eren Üniversitesi adına rektör Prof. Dr. Necmettin Elmastaş’a da teşekkürlerimi sunuyorum”.

 

BİTLİS’TE ÇEKİLDİ

Benek'in, yönetmenliğini yaptığı 32 dakikalık belgeselin çekimleri, ocak ve şubatta Güroymak ilçesi Budaklı köyünde gerçekleşti.

Soğuk havada Budaklı Kaplıcası'na giren mandalar ile insan ve hayvan sevgisinin ele alındığı belgeselde, 3 kuşaktır manda yetiştiriciliği yapan Erbay ailesinin hikayesi anlatıldı.

 

 

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Lider Karaköprüspor ilk yarıyı namağlup bitirmek istiyor
Lider Karaköprüspor ilk yarıyı namağlup bitirmek istiyor
Şanlıurfaspor'a ceza yolda
Şanlıurfaspor'a ceza yolda