Şanlıurfa’da Yılbaşı için hazırlıklar başladı

Şanlıurfa'da Yılbaşı için hazırlıklar başladı

Şanlıurfa’da yılbaşı kutlamaları için şimdiden ev ve iş yerleri süslenmeye başladı. Kentte yılbaşı kutlamasını pek yapan olmaz diye bilinir ama yılbaşı süslemesi satan dükkânlarda yoğunluk yaşanıyor. Kapaklı Pasajı esnafından Mehmet Aslan, bu yıl fiyatların 2 hatta 3 katına çıkmasına rağmen satışlarda beklenmedik bir artışın olduğunu söyledi. Yılbaşı ağacının fiyatları cep yakarken, bu yılın gözdesi hareketli Noel Baba robotu.

18 Aralık 2023 - 10:12 - Güncelleme: 18 Aralık 2023 - 14:47

ŞANLIURFA - Yeni yıla girmemize sayılı günler kala vatandaşlarda yılbaşı telaşesi başladı. Şanlıurfa’da her ne kadar yılbaşı kutlaması pek yapılmadığı bilinse de süs malzemeleri satan dükkânlarda geçen yıla nazaran yoğunluk yaşanıyor. Üstelik fiyatlar 3 katına çıkmasına rağmen…

Kentte yılbaşı süslemelerini en çok alan kesim genellikle kafeler ve eğlence mekanları oluyor. Kafe ve eğlence mekanları, daha çok müşteri çekmek için yılbaşı kutlamalarına önem veriyor. Bu tarz işletmeler genellikle yılbaşı ağacı, süsleme topları, ışıklandırmalar, hediye kutuları, Noel Baba maketleri ve kostümleri gibi süslemeler ile yılbaşına hazırlık yapıyorlar.

 

YILBAŞI AĞACI CEP YAKIYOR

Yılbaşı süslemelerinde en çok satılan ürünlerin başında yılbaşı ağacı geliyor. Geçtiğimiz yıl süsleme dâhil 700 TL’ye satılan 1,5 metre boyundaki bir yılbaşı ağacı, bu yıl süsleme dâhil bin 500 TL’ye satılıyor.

Şanlıurfa’da Kapaklı Pasajında süs malzemeleri satan esnaf Mehmet Aslan, 1 yıl içinde yılbaşı süs malzemelerine gelen zamları ve yoğunluğu anlattı.

 

ASLAN: ELİMDEKİ BAZI ÜRÜNLER ŞİMDİDEN BİTTİ

Fiyatların yükselmesine rağmen daha şimdiden elindeki bazı ürünlerin bittiğini belirten Aslan, “Genellikle parti, kutlama ve yılbaşı gibi her türlü etkinliğin malzemelerini satıyorum. Yılbaşı için sattığım yaklaşık 90 ürün var. Son 4 yıldır Şanlıurfa’da yılbaşı kutlamaları artmış durumda. Gün geçtikçe getirdiğim yılbaşı ürünleri daha çok satılıyor. Bu yıl bu kadar satış olacağını beklemiyordum çünkü ürünlerdeki fiyatlar yüzde 100 yükseldi” dedi.

“Geçen yıl rekor kırarak 800 yılbaşı ağacı sattım ama bu yıl sezona çok daha hızlı giriş yaptık” diyen Aslan, sözlerini şöyle sürdürdü:

“Talep yüksek, daha şimdiden 2,5 ve 3 metrelik ağaçlarımız bitti. Büyük ihtimalle yılbaşı gelmeden bütün ağaçlarımız bitmiş olur. Bu yıl geçtiğimiz yıla göre daha çok kutlayan insan var. Bunun sebebini ise ben, hayat şartlarının zor olması, esnafların geçinemiyor olması, kira derdi gibi şeyler yüzünden esnafların bir farklılık olması için bu tarz etkinlikler düzenlemesine bağlıyorum. Geçtiğimiz yıla göre fiyatlara yüzde 100’ün üstünde zam geldi hatta bazı ürünlere yüzde 300, 400 gibi zamlar geldi ama buna rağmen sattığım ürün sayısında yükseliş var.”

 

A’DAN Z’YE TÜM SÜS EŞYALARINA ZAM

Mehmet Aslan, her kesime uygun yılbaşı ağaçları bulunduğunu vurgulayarak, “Geçen yıl 60 santimlik bir ağacı toptan fiyatına 17 liraya alıyordum, bu yıl ise 68 liraya toptan fiyatına alıp 85 liraya satıyorum, perakendeciler 100, 120 liraya satıyor. Sattığımız ağaçlarda ise süslemeyi biz yapıyoruz. Mesela müşteri geliyor ağaç istiyor, ‘Eve mi, alacaksın yoksa iş yerine mi? diye soruyorum. Eve alacaksa 150 santim bir ağaç idealdir diyorum, müşteri süslemesini bize bırakıyor. Biz de ışığı, kar spreyi, tepe yıldızı, dekorasyonu, sim süslerini falan hepsini hazırlıyoruz. Tabii A’dan Z’ye tüm süs eşyalarına zam geldiği için geçen yıl 700, 800 TL’ye sattığımız bu ağacı, bu yıl bin 400 TL’ye veriyoruz” diye konuştu.

 

BU YILIN GÖZDESİ ROBOT NOEL BABA

Hareketli ve hareketsiz olmak üzere iki çeşit robot Noel Baba da getirdiğini ve büyük ilgi çektiğini ifade eden Aslan, “Biri önünden geçince şarkı söylüyor, hareket ediyor diğeri ise hareketsiz. Hareketli olanın fiyatı 25 bin TL, hareketsiz olan fiyatı ise 15 bin TL” ifadelerini kullandı.

 

KOSTÜMLER DE PAHALANDI

Aslan, yılbaşı ağaçlarından sonra en çok rağbet gören ürün olan Noel Baba kostümlerinde de fiyatların iki katına çıktığını ifade ederek, şunları söyledi:

“Noel Baba kostümlerine de yine yüzde 100’ün üstünde zam geldi. Geçen yıl 750 TL’ye verdiğim takımı bu yıl en düşüğünü bin 500 TL’ye veriyorum. Daha kaliteli olanları da var, tüm takım halinde 2 bin ile 2 bin 500 TL arasında değişiyor fiyatları.

Yılbaşına kadar beklemeyin, zaten bildiğiniz üzere yılbaşına 10 gün kala her şeye zam gelmeye başlıyor, bu nedenle alacaksınız şimdiden gelip alın. Yılbaşı kutlamaları için elimizde her çeşit ürünümüz var. Herkesin yeni yılını kutluyorum Allah herkesin gönlüne göre verir inşallah”.

 

 


YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Lider Karaköprüspor ilk yarıyı namağlup bitirmek istiyor
Lider Karaköprüspor ilk yarıyı namağlup bitirmek istiyor
Şanlıurfaspor'a ceza yolda
Şanlıurfaspor'a ceza yolda