Urfa’da yanık ünitesi hizmet vermeye başladı

Urfa'da yanık ünitesi hizmet vermeye başladı

Şanlıurfa Eğitim ve Araştırma Hastanesinde, hafif ve orta derece yanık hastalarının takip ve tedavisinin yapılacağı yanık tedavi ünitesi hizmet vermeye başladı.

14 Ağustos 2023 - 09:52 - Güncelleme: 14 Ağustos 2023 - 10:15

Şanlıurfa Eğitim ve Araştırma Hastanesinde yeni bir ünite hizmet vermeye başladı. 6 yataklı yanık tedavi ünitesinde, hafif ve orta derece yanık hastalarının takip ve tedavisi yapılacak.

Şanlıurfa Eğitim ve Araştırma Hastanesi Genel Cerrahi Uzmanı Op. Dr. Ersin Rasim Arslan, yeni hizmete giren ünite ile ilgili şunları söyledi:

“Ünitemiz poliklinik ve servis olarak iki kısımdan oluşmaktadır. Servisimiz altı yataklı olup hafif ve orta düzeydeki yanık hastalarının takip ve tedavisi yapılmaktadır. Polikliniğimiz hafta içi her gün mesai saatlerinde aktif olarak hastalarımıza hizmet vermektedir.

Bölgemizde sıkça karşılaştığımız sorunlardan biri olan yanık sanılandan daha büyük problemler yaratabilmektedir. Tedavi için halkımız tarafından yanlış uygulamalar sıkça denenmektedir. (Yumurta akı, ayakkabı boyası, tereyağı, diş macunu). Sağlık merkezlerine başvurmadan yapılan tedavi yöntemleri iyileşme ve yaranın seyri açısından daha büyük riskler oluşturmaktadır. Şanlıurfa Eğitim Araştırma Hastanesi olarak temmuz ayından itibaren aktifleştirdiğimiz yanık ünitemiz ihtiyacı olan hastalarımıza doğru tedavi uygulanması konusunda hizmet vermektedir. Ünitemiz servis ve poliklinik kısmından oluşmaktadır. Yanık ünitesi servisi 6 yataklı olup hafif ve orta derece yanık hastalarının takip ve tedavisi yapılmaktadır. Polikliniğimiz hafta içi her gün mesai saatlerinde hastalara hizmet vermektedir. Yanık konusunda etkin ve doğru tedaviyi almak için ünitemize başvurabilirsiniz”.


YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Vali Şıldak: 2024'te Şanlıurfa'ya davetlisiniz…
Vali Şıldak: 2024'te Şanlıurfa'ya davetlisiniz…
İbrahim Tatlıses'in programına katılanları görenler gözlerine inanamadı
İbrahim Tatlıses'in programına katılanları görenler gözlerine...