Urfa’da oksijenle şifa dağıtacak

Urfa'da oksijenle şifa dağıtacak

Şanlıurfa Eğitim ve Araştırma Hastanesi bünyesinde kurulan yara, yanık ve karbonmonoksit zehirlenmesi başta olmak üzere pek çok hastalıkta hızlı iyileşme sağlayan hiperbarik oksijen tedavi merkezi hasta kabulüne başladı.

01 Eylül 2023 - 16:36 - Güncelleme: 01 Eylül 2023 - 17:36

Şanlıurfa Eğitim ve Araştırma Hastanesi bünyesinde kronik iyileşme problemi olan yara, yanık ve karbonmonoksit zehirlenmesi başta olmak üzere pek çok hastalıkta hızlı iyileşme sağlayan kapsamlı hiperbarik oksijen tedavi merkezi hasta kabulüne başladı.

Şanlıurfa İl Sağlık Müdürü Dr. Ögr. Üyesi Abdullah Solmaz, hizmet başkanları ve hastane yönetimi ilk hasta alımında hiperbarik oksijen tedavisi merkezinde hazır bulundu.

Şanlıurfa İl Sağlık Müdürü Solmaz Şanlıurfa’da ilk hiperbarik oksijen tedavisinin uygulanmaya başladığını belirtti.

“Birçok hastalığın tedavisinde etkili olan bu tedavi yöntemi ile artık sevk eden değil sevk alan bir il olacağız.” diyen Solmaz şöyle konuştu:

“Hiperbarik Oksijen Tedavisi ile  karbonmonoksit zehirlenmesi ve diyabetik yaraların tedavisi, görme kaybı ve ani işitme kaybı olan Hiperbarik oksijen tedavisi özellikle yaralarda etkili olan bir yöntem. Şeker hastalarının ayaklarındaki yaralardan, kemik iltihaplarına, ezilme ve yaralanmalardan damar tıkanıklığına bağlı yaralara kadar pek çok tedavide kullanılabiliyor. Tedavi, özellikle kışın meydana gelen soba zehirlenmelerinde hızlı ve yerinde tedavi ile hastanın hayatını kurtaran ve ileride yaşam kalitesini etkileyen bir tedavi yöntemi olarak da biliniyor. Vatandaşlarımız bu hizmetten faydalanarak sağlıklarına kavuşacaklarını düşünüyoruz. Daha öncesinden il dışına sevk etmek zorunda kaldığımız kronik yara bakım hastalarımız, yanık hastalarımız, diyabetik ayaklı olan hastalar veya travma hastaları gibi çeşitli hastalarımızı artık tedavilerini Şanlıurfa da merkezimizde gerçekleştirebileceğiz. İlimize böylesi önemli bir tıbbi cihaz kazandırıldığı için Başta Sağlık Bakanımıza ve Sağlık Bakanlığımızın her kademesine  teşekkür ederim”

Hasta Mehmet Güçlü “Çok şükür Hiperbarik oksijen tedavisi merkezi var yoksa tedavi için çevre illere gitmek zorunda kalacaktık. Teşekkür ederim” dedi.

Hiperbarik oksijen tedavisi merkezinde tedavi gören Enver Dağ, “Tedavi olmam gerekliydi, ilimizde olmadığı için çevre illere gitmek zorunda kalıyorduk. İl Sağlık Müdürlüğümüzün girişimleriyle ve Sağlık Bakanlığımız tarafından ilimize böyle bir cihaz kazandırdıkları için şahsım ve bütün hastalar adına sağlık Bakanlığına ve Şanlıurfa İl Sağlık Müdürlüğüne teşekkür ederim” ifadesini kullandı.

Merkezde sualtı hekimliği ve hiperbarik tıp uzmanı, basınç operatörü, hemşireler ve yardımcı personeller ile hastalara hizmet veriliyor. Haftanın 5 günü, günde 2 seans hasta kabul eden merkezde tedavi seansı ortalama 2 veya 2,5 saat sürüyor.

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Vali Şıldak: 2024'te Şanlıurfa'ya davetlisiniz…
Vali Şıldak: 2024'te Şanlıurfa'ya davetlisiniz…
İbrahim Tatlıses'in programına katılanları görenler gözlerine inanamadı
İbrahim Tatlıses'in programına katılanları görenler gözlerine...