Karaköprü’de film festivali gösterimleri başladı

Karaköprü'de film festivali gösterimleri başladı

Şanlıurfa'da bu yıl 2.'si düzenlenen Uluslararası Göbeklitepe Film Festivalinin film ve belgesel gösterimleri Karaköprü Belediyesi ev sahipliğinde başladı

24 Kasım 2023 - 20:26 - Güncelleme: 25 Kasım 2023 - 09:33

Karaköprü Belediyesi, kültür ve sanat etkinliklerinin yanında yapılan kültürel faaliyetlere destek vermeye devam ediyor. 23-26 Kasım tarihleri arasında bu yıl 2.’si düzenlenen Uluslararası Göbeklitepe Film Festivalinin film ve belgesel gösterimleri Karaköprü Belediyesi ev sahipliğinde gerçekleştiriliyor.

Karaköprü Belediyesinin ana sponsorluğunda düzenlenen Uluslararası Göbeklitepe Film Festivali'nde finale kalan ulusal ve uluslararası 12 kısa filmin yanı sıra, Cannes, Berlinale, Sundance gibi önemli festivallere katılan TRT ortak yapımı olan Ukrayna'nın Oscar adayı "Klondike" filmi ve Filistin yapımı "Burası Cennet Olmalı" filmlerinin özel gösterimleri de yapılacak.

Necmettin cevheri Gösteri ve Kültür Merkezinde gerçekleştirilen festivalin film gösterimleri başlarken, festivalin ilk gününde Arkeoloji temalı belgesel gösterimleri yapılırken filmler izleyicilerden büyük alkış aldı.        

25 Kasım Cumartesi günü de uluslararası belgesel film gösterimleri yapılacak ve günün programı TRT Sinema Müdürü Faruk Güven’in ‘Festivaller ve Film Yapımı Hakkında’ konulu söyleşisi gerçekleştirilecek. Festivalin son gününde ise ulusal kategori film gösterimlerinin yanı sıra özel film gösterimi ile filmin yönetmeni ve yapımcısı söyleşisi yapılacak.

 

2. Uluslararası Göbeklitepe Film Festivali, son gün gerçekleşecek ödül töreni ile sona erecek.

 


YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Vali Şıldak: 2024'te Şanlıurfa'ya davetlisiniz…
Vali Şıldak: 2024'te Şanlıurfa'ya davetlisiniz…
İbrahim Tatlıses'in programına katılanları görenler gözlerine inanamadı
İbrahim Tatlıses'in programına katılanları görenler gözlerine...