Viranşehir ilçesinde cami temeli atıldı

Viranşehir ilçesinde cami temeli atıldı

Viranşehir’e bağlı Yenişehir Mahallesinde inşa edilecek olan ilçenin en büyük camisi için temel atma töreni gerçekleştirildi.

10 Ekim 2020 - 18:00 - Güncelleme: 10 Ekim 2020 - 18:48

Şanlıurfa’nın Viranşehir ilçesinde inşa edilecek cami için düzenlenen temel atma törenine Viranşehir Belediye Başkanı Salih Ekinci, AK Parti Viranşehir İlçe Başkanı Ali Tekin, İlçe Müftüsü Mahmut Kaya, arsa tahsisi yapan İş Adamı Seydo Zencirci, Belediye Başkan Yardımcısı Mehmet Rağıp Yıldırım ve belediye meclis üyeleri katıldı.

21. Cadde üzerinde temeli atılan camide 2 bin 500 kişi ibadet edebilecek. Mahalleye ibadet için caminin gerekli olduğunu ifade eden Belediye Başkanı Salih Ekinci, şunları söyledi:

“Viranşehir Belediyemizce tahsis edilen arsada, hayırsever İş Adamı Seydo Zencirci ve kardeşleri tarafından yapımına başlanan 2 bin 500 kişilik cami inşaatının temel atma törenini İlçe Başkanımız Ali Tekin, İlçe Müftümüz Mahmut Kaya, Belediye Meclis Üyemiz Fatih Şenbayram ve Belediye Başkan Yardımcımız Mehmet Rağıp Yıldırım ile birlikte gerçekleştirdik.

Bismillah diyerek dualarla yapımına başlanan Cami-i Şerifimizin sabrın diyarı tek sevdamız Viranşehir’imize hayırlı olmasını diliyor, emeği geçen herkese teşekkürlerimi sunuyorum.”

Cami ile ilgili bilgi veren İlçe Müftüsü Mahmut Kaya ise “800 metrekare kapalı alana yapılacak olan caminin zemin katında bayan taziye evi, içinde mescit ve üç lavabo, taziye evi ve yemekhane, erkek lavabosu, 4-6 yaş için Kur’an kursu olacak. Caminin girişi üç kapıdan oluşacak. En üstte ana kubbe yanında 4 tane yarım kubbe, etrafında irili ufaklı kubbeler olacak. Şimdilik iki minareden oluşacak camimiz imkanlar dahilinde 4 minare de yapılabilecek” dedi.

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Vali Şıldak: 2024'te Şanlıurfa'ya davetlisiniz…
Vali Şıldak: 2024'te Şanlıurfa'ya davetlisiniz…
İbrahim Tatlıses'in programına katılanları görenler gözlerine inanamadı
İbrahim Tatlıses'in programına katılanları görenler gözlerine...