Karaköprü’de öğrencilere sıfır atık eğitimi veriliyor

Karaköprü'de öğrencilere sıfır atık eğitimi veriliyor

Karaköprü Belediyesi Çevre Koruma Birimi tarafından yürütülen ‘Sıfır Atık’ projesi kapsamında ilçedeki okullarda öğrencilere sıfır atık ve geri dönüşümün önemi anlatılıyor.

28 Eylül 2023 - 14:56 - Güncelleme: 28 Eylül 2023 - 15:14

Karaköprü Belediyesi, temiz çevre ve atıkların geri dönüşüme kazandırılması ile ilgili çalışmalarını sürdürüyor. Karaköprü Belediyesi Çevre Koruma Birimi tarafından 7 yıldır yürütülen ‘Sıfır Atık’ projesi kapsamında ilçedeki okullarda öğrencilere sıfır atık, çevreyi korumada geri dönüşümün önemi ve hijyen eğitimi veriliyor.

İlçedeki Toki Battani İlkokulunda gerçekleştirilen programda öğrencilere atıkların ayrıştırılarak çöp olmaktan çıkması ve geri dönüştürülerek enerji elde edilmesi konusunda bilgi verildi.

Öğrencilere özellikle atık yağ, pil ve ambalaj atıklarının rastgele çöpe atılması yerine geri dönüşüme gönderilmesi konusunda farkındalık eğitimi verilirken, geri dönüştürülen atıklarla birlikte doğada, ekonomide ve enerjide elde edilen kazançlar belirtildi. Öğrencilerin durumu kavraması için örnek olarak katı atık ve pil toplama kutuları, atık yağ toplama şişeleri programda tanıtılıp kullanımları uygulamalı olarak anlatıldı.

Program sonunda öğrencilere geri dönüşüm ile ilgili bilgiler içeren broşürler dağıtılırken, okula da geri dönüşüm seti hediye edildi. Karaköprü Belediyesi Çevre Koruma Biriminin okul eğitim programları ilçedeki ilk ve ortaokullar ile liselerde devam edecek.

 

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Vali Şıldak: 2024'te Şanlıurfa'ya davetlisiniz…
Vali Şıldak: 2024'te Şanlıurfa'ya davetlisiniz…
İbrahim Tatlıses'in programına katılanları görenler gözlerine inanamadı
İbrahim Tatlıses'in programına katılanları görenler gözlerine...