Şanlıurfa teknolojide hız kazanacak

Şanlıurfa teknolojide hız kazanacak

Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi’nin vizyon projesi “Şanlıurfa Bilim Merkezi” Türkiye’nin bilim ve teknoloji alanındaki gelişimine hız kazandıracak.

12 Mayıs 2022 - 14:50 - Güncelleme: 12 Mayıs 2022 - 14:58

Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi ve Türkiye Bilimsel ve Teknolojik Araştırma Kurumu (TÜBİTAK) ortaklığı ile yapımına başlanılan Şanlıurfa Bilim Merkezinde çalışmalar devam ediyor.

Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi, yenilikçi, araştırmacı ve özgüven sahibi bireylerin yetiştiği bir bilgi toplumunun oluşmasına destek olmak, onları bilim ve teknolojiyle buluşturmak, bilimsel merak ve öğrenme isteği uyandırmak, yeni fikirler üretilmesine imkân sağlamak amacıyla yapımına başladığı Bilim Merkezi inşaatında hummalı bir çalışma yürütüyor.

Şanlıurfa Bilim Merkezinin tamamlanmasıyla birlikte bilimi seven, anlamaya çalışan, günlük hayatta bilimsel gerçeklerin yol göstericiliğinden faydalanan, bilim üretmeye istekli, yenilikçi bireylerin topluma kazandırılması hedefleniyor.

Bilim merkezi 9 bin metrekare kapalı alanı, 40 bin metrekare peyzaj alanı toplamda 51 bin metrekare olacak.

Zeytin Dalı Kampüsü yakınında inşa edilen Şanlıurfa Bilim Merkezi öğrencileri bilim, teknoloji ve inovasyon ile buluşturarak Şanlıurfa’dan bilim insanları, mucitler yetişmesinin de önünü açacak.

Öğrenciler okullarında aldıkları teorik eğitimi bilim merkezinde pratik olarak uygulama fırsatı bulacak.


 

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Vali Şıldak: 2024'te Şanlıurfa'ya davetlisiniz…
Vali Şıldak: 2024'te Şanlıurfa'ya davetlisiniz…
İbrahim Tatlıses'in programına katılanları görenler gözlerine inanamadı
İbrahim Tatlıses'in programına katılanları görenler gözlerine...