Meclis üyelerinden imar değişikliği kararına itiraz

Meclis üyelerinden imar değişikliği kararına itiraz

Şanlıurfa'da hastane alanı olarak ayrılan arsaların konut alanına dönüştürülüp satılmak istenmesine Karaköprü Belediyesi meclis üyelerinden itiraz geldi. Üyeler tek tek dilekçe yazıp itirazlarını sundu.

22 Mayıs 2021 - 12:40 - Güncelleme: 22 Mayıs 2021 - 12:56

Şanlıurfa'nın Karaköprü İlçesi'nde sosyal donatı alanlarının konuta dönüştürülüp satılmak istenmesine karşı itiraz ve tepkiler sürüyor.

Doğukent Mahallesi 101 dönümlük Kadın Doğum ve Çocuk Hastanesi alanı ile Batıkent Mahallesi'nde yaklaşık 52 dönümlük Sağlık Tesis alanı (hastane) olan bu taşınmazların plan değişikliği ile satılacak olması TMMOB Şehir Plancıları Odası tarafından mahkemeye tanışmış ve danıştay Şehir Plancıları Odası'nı haklı bularak kararı iptal etmişti. Ancak 9 Nisan 2021 tarih 3804 sayılı Cumhurbaşkanlığı kararı ile yine plan değişikliğine gidildi ve imar planı ilanı Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi, Karaköprü Belediyesi ve ilgili muhtarlıklarda ilan askıya çıktı. 

150 dönümü kapsayan bölgenin konut alanına dönüştürülerek satılmak istenmesine bir itiraz da Karaköprü Belediyesi meclis üyelerinden geldi. Mayıs Ayı Meclis Toplantısı'nda gündeme taşınan konuyla ilgili ortak görüş bildirildi ve kararın iptali için ilgili kuruma itiraz etmesine karar verildi.

Kararın ardından hemen harekete geçen meclis üyeleri Karaköprü Belediyesi Plan ve Proje Müdürlüğü'ne dilekçe yazdı. Tamamı sağlık tesisi olan alanın mümkün olduğunca aynı şekilde kalması, sağlık alanı ihtiyacı olmaması halinde alanın başka kamusal alan olarak planlanmasının (park, sosyal tesis, dini vb.) yasal zorunluluk olduğuna dikkat çekilen itiraz dilekçesinde "Karaköprü ilçesi Şanlıurfa'nın adeta inşaat şantiyesi konumunda olan ve yoğun yapılaşmaların olduğu bir bölgedir. Çevre illerden, tarımda makinalaşmaya bağlı olarak köyden kente göç, komşu ülkelerde yaşanan savaşlara bağlı olarak göç eden insanların oluşturduğu nüfus yoğunluğuna bağlı olarak ihtiyaç duyulan kamusal alanların artırılması gerektiğini düşündüğümüzden dolayı ilan askıda olan 1/5000 ölçekli nazım imar planı ve 1/1000 ölçekli uygulama imar planı teklifleirne itiraz ediyoruz." ifadelerine yer verildi.

Yakın zamanda alanın yeniden sosyal donatı olarak hayata geçirilerecek projeler için vatandaşın hizmetine sunulması bekleniyor. 

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Vali Şıldak: 2024'te Şanlıurfa'ya davetlisiniz…
Vali Şıldak: 2024'te Şanlıurfa'ya davetlisiniz…
İbrahim Tatlıses'in programına katılanları görenler gözlerine inanamadı
İbrahim Tatlıses'in programına katılanları görenler gözlerine...