Böyle hayvan sevgisi görülmedi

Böyle hayvan sevgisi görülmedi

Şanlıurfa’da yaşayan Tarık Ünal’ın sokak hayvanlarına yaptığı fedakârlık, sevginin tarifinin olmadığını gösteriyor.

12 Mayıs 2021 - 14:00 - Güncelleme: 12 Mayıs 2021 - 14:10

Hayvanlarla kötü muamele ile zaman zaman gündeme gelen Şanlıurfa'da, adeta yüreklere su serpen bir olaya da sonunda denk gelindi. Şanlıurfa Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü’nde çalışan hayvansever Tarık Ünal, Karaköprü İlçesine bağlı Güzelşehir Mahallesi’nde boş bir arazide bulunan sokak hayvanlarını her gün düzenli bir şekilde ziyaret ediyor. Her birini tek tek yakından tanıdığı ve isim verdiği 18 kedi ve köpeğe aile şefkatiyle yaklaşan Ünal, kendi imkânlarıyla onların mama ihtiyacını karşılıyor, yaralı ve hasta olanları tedavi ettiriyor, bakımlarını yaptırıyor. Hayvanlar, bölgeye giden Ünal'ın aracını fark edince hemen yanına koşuyor ve sevgi gösteriyorlar. 

PİTBULL BESLEYENLERDEN ŞİKÂYETÇİ

Hayvanseverlikle büyük takdir toplayan Tarık Ünal’ın başı pitbull cinsi köpeklerle büyük dertte. Çünkü sahipsiz sokak hayvanlarının bulunduğu alana eğitim amaçlı götürülen pitbullar, sahipsiz kedi ve köpeklere saldırıp parçalıyor. Ünal, pitbull cinsi köpeklerin bu hayvanlara zarar vermemesi için bölgeden uzak bir yerde eğitim görmelerinin daha doğru olacağı önerisinde bulundu.

EVLAT ŞEFKATİYLE BAKIYOR 

Evlat sevgisiyle hayvanlara yaklaşan Ünal, kanser hastalığına yakalanan bir köpeği de düzenli bir şekilde kemoterapiye götürdü. Ünal, kemoterapi gören köpeğin tüylerinin dökülmesi üzerine bakımını da kendi elleriyle yapıyor. Hangi hayvanın ne sevdiğini de bilen Ünal, tüm hayvanlar için ihtiyaçları olan yiyecekleri temin ediyor. Hayvansever, Urfa'da bulunmayan mamalar için de internet üzerinden sipariş veriyor.

ÜNAL: DUYARLI OLUN

Hayvanlara büyük sevgisinin olduğunu belirten Ünal, tüm insanları sokak hayvanlarına karşı duyarlı olmaya davet ederek, onlara zarar verilmemesi yönünde uyarıda bulundu. İki yıldır her gün o bölgeye giderek sokak hayvanlarına baktığını dile getiren Ünal, kimsesiz 14 köpek ve 4 kediye baktığını ve bunları kendi imkânlarıyla elde ettiği mama ve tavuk kırıntılarıyla beslediğini ifade etti.

Kış aylarında hayvanların yer problemi olduğuna dikkat çeken Ünal, bu sorunu Harran Üniversitesi’nden getirdikleri yuvalarla çözmeye çalıştığını söyledi.

BELEDİYE MAMALARINI YEMİYORLAR

Bu arada bazı sokak hayvanlarının belediyeler tarafından verilen mamaları aç kalmadıkları sürece tüketmedikleri öğrenildi.

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Vali Şıldak: 2024'te Şanlıurfa'ya davetlisiniz…
Vali Şıldak: 2024'te Şanlıurfa'ya davetlisiniz…
İbrahim Tatlıses'in programına katılanları görenler gözlerine inanamadı
İbrahim Tatlıses'in programına katılanları görenler gözlerine...