Şanlıurfa’da tıp dünyasının "kırıkçı" imtihanı

Şanlıurfa'da tıp dünyasının "kırıkçı" imtihanı

Şanlıurfa'da kırık-çıkıkçının yönlendirmesi ile hastaneye başvuran hastanın, çekilen röntgen sonucunu da eline alarak yine kırıkçının tavsiyesi ile doktorların müdahalesine izin vermeden hastaneden ayrılması şaşkınlık yarattı.

14 Şubat 2021 - 23:00 - Güncelleme: 15 Şubat 2021 - 09:33

Şanlıurfa'da tıp dünyasında sık rastlanan bir olay bu kez sosyal medyanın gündemine düştü. 

İddiaya göre ismi öğrenilemeyen bir hasta, bileğindeki aprı şikayeti ile kırık-çıkıkçıya gitti. Kırıkçının "Hastanede filmini çeksinler" önerisi üzerine kent merkezindeki bir hastaneye başvuran hastanın bileğindeki sorunun tespiti için röntgen çekildi. Sonuçların çıkması üzerine bileğinde çıkık olduğu tespit edilen hasta, tedavi olmak yerine doktorlardan müsaade isteyip röntgen sonucunu kırıkçıya attı. Doktor ve kırıkçının kararını beklediği an görüntülendi. Doktorların hoşgörü ve sabırlı yaklaşımı takdir toplarken hastanın doktorların uyarısına rağmen hiçbir müdahaleye izin vermeden tüm riskleri göze alarak hastaneden ayrıldığı öğrenildi.

Olay, doktorların sık sık yaşadığı bir durum olduğu dha sonra olumsuz durumlar yaşanmaması için doktorların müdahalesine izin verilmesi gerektiği belirtildi.

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Vali Şıldak: 2024'te Şanlıurfa'ya davetlisiniz…
Vali Şıldak: 2024'te Şanlıurfa'ya davetlisiniz…
İbrahim Tatlıses'in programına katılanları görenler gözlerine inanamadı
İbrahim Tatlıses'in programına katılanları görenler gözlerine...