Şanlıurfa’da köylerde yüz yüze eğitim başladı

Şanlıurfa'da köylerde yüz yüze eğitim başladı

Türkiye’de en çok öğrencinin bulunduğu Şanlıurfa’da, köy okullarında yüz yüze eğitime geçiş kapsamında ikinci dönemin ilk ders zili çaldı.  

15 Şubat 2021 - 15:20 - Güncelleme: 15 Şubat 2021 - 15:20

Türkiye’de korona virüs tedbirlerinden dolayı eğitimin yapılmadığı okullar, yeniden yüz yüze eğitime geçişe hazırlanıyor. Köy okullarında bugün yeniden yüz yüze eğitim başladı. "Birleştirilmiş sınıf uygulaması yapılan okulların tamamı, köy ve benzeri seyrek nüfuslu yerleşim yerlerinde il/ilçe hıfzıssıhha kurullarının il ve ilçe millî eğitim müdürlükleri iş birliği içinde aldığı kararlar doğrultusunda tüm ilkokul ve ortaokullar ile tüm bağımsız anaokulu ve özel eğitim anaokullarında haftada 5 gün yüz yüze eğitime geçildi.

ÖĞRENCİLERİN YÜZÜ GÜLDÜ

2020-2021 eğitim öğretim döneminde yarıyıl tatilinin sona ermesiyle birlikte Şanlıurfa'daki köy okullarında yüz yüze eğitime başlandı. Okul hasretlerinin bitmesiyle yüzü gülen öğrenciler, yeniden sıralarına oturdukları için mutlu olduklarını ifade etti.

İstiklal Marşı'nın okunmasıyla birlikte öğrenciler, sosyal mesafeye uygun şekilde sınıflarındaki yerlerini aldı. Ateşleri ölçülerek sınıflarına giren ve tekli sıralarda oturan öğrenciler, öğretmen ve arkadaşlarını çok özlediklerini ifade etti.

Şanlıurfa’da eğitime başlayan çoğu okulda hijyen temizlik ve maske kuralına uyulmadığı görüldü. Ayrıca taşımalı eğitim gören binlerce öğrencinin ilk gün okula gidemedikleri öğrenildi.

 

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Vali Şıldak: 2024'te Şanlıurfa'ya davetlisiniz…
Vali Şıldak: 2024'te Şanlıurfa'ya davetlisiniz…
İbrahim Tatlıses'in programına katılanları görenler gözlerine inanamadı
İbrahim Tatlıses'in programına katılanları görenler gözlerine...