Lisede sınıf tekrarı geri geldi, resmi gazetede yayımlandı

Lisede sınıf tekrarı geri geldi, resmi gazetede yayımlandı

Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe giren yönetmeliğe göre; alt sınıf dahil 6'dan fazla dersi başarısız olan öğrenci sınıf tekrarı yapacak. 50 ortalama ile sınıf geçme uygulamasına son verildi.

08 Eylül 2023 - 11:58 - Güncelleme: 08 Eylül 2023 - 13:06

Milli Eğitim Bakanlığı Ortaöğretim Kurumları Yönetmeliğinde Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik Resmi Gazetenin bugünkü sayısında yayımlandı.

Buna göre, daha önce bir üst sınıfa geçişler için gerekli 50 ortalama artık yeterli olmayacak.

Öğrenci 50'yi tutturmak kaydıyla 3 dersten sorumlu olarak üst sınıfa geçebilecek. Alt dönemler dahil olmak üzere 6 dersten fazla başarısızlığı olan sınıf tekrarı yapacak.

Öğrencilerin sınıf geçmelerine yönelik, derslere ilişkin yeterlilik ve kazanımlara sahip olarak eğitim ve öğretim süreçlerini tamamlamalarını sağlamak amacıyla yılsonu başarı puanı 50 olmak kaydıyla en fazla 1 dersten başarısız dersi bulunanlar doğrudan bir üst sınıfa geçebilecek.

DEVAMSIZLIKTA YENİ KURALLAR 

Yeni yönetmelikte devamsızlık kuralları da değiştirildi. Devamsızlık süresi özürsüz 10 günü toplamda 30 günü aşan öğrenciler not ortalaması ne olursa olsun başarısız sayılacak.  Yakınını kaybeden için 40, hastane raporlu tedavi için 60 gün sınırı getirildi.

ÖZÜRSÜZ DEVAMSIZLIĞA SOSYAL SORUMLULUK ÇALIŞMASI

Özürsüz 2 gün üst üste devamsızlık yapan öğrencinin durumu da velilere bildirilecek. Sosyal sorumluluk projesi şartı mevzuata girdi . Özürsüz devamsızlığı olan, o süre kadar ilave sosyal sorumluluk çalışması yapacak.

AÇIK LİSEYE GEÇİŞ 

Açık liseye geçişlere de kısıtlama getirildi. Bundan böyle yönetmelik kapsamında, istisnai durumlar hariç açık liseye geçilemeyecek. Milli sporcular, tutuklular, şehit ve gazi yakınları bu düzenlemeden muaf olacak.

CEP TELEFONU KULLANIMI

Öğrencilerin, eğitim ortamlarında cep telefonlarını ve diğer bilişim araçlarını, yönetmelikte yer alan hükümler doğrultusunda kullanmalarına yönelik tedbirleri alınacak.

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Vali Şıldak: 2024'te Şanlıurfa'ya davetlisiniz…
Vali Şıldak: 2024'te Şanlıurfa'ya davetlisiniz…
İbrahim Tatlıses'in programına katılanları görenler gözlerine inanamadı
İbrahim Tatlıses'in programına katılanları görenler gözlerine...