Şanlıurfa’da 700 bin öğrenci bugün ders başı yaptı

Şanlıurfa'da 700 bin öğrenci bugün ders başı yaptı

Yeni eğitim-öğretim yılı bugün başladı. Şanlıurfa’da 700 binin üzerinde öğrenci bu sabah ders başı yaptı. Karaköprü’de 15 Temmuz Şehitleri İlkokulu’nda Vali Hasan Şıldak’ın katıldığı tören düzenledi.

11 Eylül 2023 - 10:26 - Güncelleme: 11 Eylül 2023 - 10:42

Üç aylık yaz tatili sona erdi.Milli Eğitim Bakanlığı'na (MEB) bağlı ilk ve ortaöğretim kurumlarındaki 20 milyonu aşkın öğrenci ve 1,2 milyona yakın öğretmen için yaz tatilinin ardından 2023-2024 eğitim öğretim yılının ilk ders zili çaldı.

Öğrenciler, öğretmenler ve veliler, sabah saatlerinden itibaren okulun ilk günü heyecanını yaşadı. Okul öncesi, ilkokul 1. ve lise 9. sınıflar, geçen hafta uyum eğitimi almıştı.

Şanlıurfa’da da 700 binin üzerinde öğrenci ve yaklaşık 30 bin öğretmen ders başı yaptı.

VALİ ŞILDAK’IN KATILIMIYLA TÖREN DÜZENLENDİ

Şanlıurfa’de yeni eğitim öğretim yılı nedeniyle Karaköprü’deki 15 Temmuz Şehitleri İlkokulu’nda Vali Hasan Şıldak’ın katılımıyla tören düzenlendi.

Törene Vali Şıldak’ın yanı sıra Büyükşehir Belediye Başkanı Zeynel Abidin Beyazgül, AK Parti Şanlıurfa milletvekilleri Mehmet Ali Cevheri, Asuman Yazmacı, Abdurrahim Dusak, Karaköprü Belediye Başkanı Metin Baydilli ile çok sayıda öğrenci ve veliler katıldı.

Milli Eğitim Bakanlığı, 2023-2024 eğitim öğretim yılı takvimini daha önce açıklamıştı.

Eğitim öğretim yılının ilk ara tatili, 10 Kasım'dan itibaren bir hafta sürecek. Öğrenciler, ilk dönem karnelerini 19 Ocak Cuma günü alacak. İki haftalık yarıyıl tatilinin ardından 5 Şubat Pazartesi okullar yeniden açılacak. 

İkinci sömestir yaklaşık 4 ay sürecek. 5 Nisan'da, bir haftalık ara tatil var. İlk ve orta dereceli okullar, 14 Haziran'da kapanacak ve milyonlarca öğrenci yaz tatiline çıkacak.

 

 

 

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Vali Şıldak: 2024'te Şanlıurfa'ya davetlisiniz…
Vali Şıldak: 2024'te Şanlıurfa'ya davetlisiniz…
İbrahim Tatlıses'in programına katılanları görenler gözlerine inanamadı
İbrahim Tatlıses'in programına katılanları görenler gözlerine...