Zirve Urfa’nın vizyonuna önemli katkılar sundu

Zirve Urfa’nın vizyonuna önemli katkılar sundu

TÜMSİAD Şanlıurfa Şube Başkanı M. Sadık Sade, Ekonomi Kulübü tarafından Şanlıurfa’da düzenlenen 1. Türkiye Ekonomi Zirvesinin ardından değerlendirmelerde bulundu. Sade, “Zirve Şanlıurfa’nın vizyonuna önemli katkılar sundu” dedi.

26 Aralık 2017 - 22:03

Tüm Sanayici ve İşadamları Derneği (TÜMSİAD) Şanlıurfa Şube Başkanı M.Sadık Sade, Ekonomi Kulübü tarafından Şanlıurfa’da düzenlenen 1. Türkiye Ekonomi Zirvesinin ardından değerlendirmelerde bulundu. Zirveye gösterilen ulusal ve uluslar arası ilginin Şanlıurfa’nın arz ettiği önemle paralellik gösterdiğine dikkat çeken Başkan Sade, bundan sonraki süreçte zirvede ele alınan hususların hayata geçirilmesi olduğunu vurguladı.

Türkiye Ekonomisinin Şanlıurfa’da masaya yatırılmasının iyi okunması gerektiğini belirten TÜMSİAD Şube Başkanı Sade, “Şanlıurfa her açıdan Ülkemizin gözbebeğidir. Tarihi ve kültürünün yanı sıra, genç nüfusu istihdam avantajları ve özellikle Türkiye’nin Ortadoğu’ya açılan kapısı olma özelliğini her zaman elinde bulundurmaktadır. Özellikle Suriye’deki savaş sonrası Şanlıurfa’nın ekonomik açıdan öneminin zirve yapacağına dair inancımız tamdır. Hep birlikte ve el birliği ile günü birlik hesaplardan kurtulup uzun vadeli stratejik planlar yapmamız gerekmektedir. Türkiye Ekonomisi şu an Dünyanın önemli ekonomilerinden birisidir. Yakın gelecekte Ülkemiz ekonomisinin en önemli itici gücü Şanlıurfa olacaktır. İş dünyası bunun farkındadır. Bundan dolayıdır ki; Cazibe Merkezleri Programı kapsamında rekor düzeydeki yatırım talebi Şanlıurfa için gerçekleşmiştir. TÜMSİAD olarak Şanlıurfa’daki bu toplantının tüm aşamalarında işin mutfağında olmaya gayret ettik ve tüm programı yakından takip ettik. Tüm ülkemizi ilgilendiren bir programın ilimizde yapılması ve başarılı geçmesi memnuniyet vericidir. İlgili STK’ların Şanlıurfa’nın menfaatleri doğrultusunda bir araya gelmeleri oldukça önemlidir. 1. Türkiye Ekonomi Zirvesini gerçekleştiren başta Ekonomi Kulübü Güneydoğu Anadolu Bölge Başkanı Mehmet Ulutaş’a ve emeği geçen herkese teşekkür ediyoruz” şeklinde konuştu.

Kaynak: Ajans Urfa

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Vali Şıldak: 2024'te Şanlıurfa'ya davetlisiniz…
Vali Şıldak: 2024'te Şanlıurfa'ya davetlisiniz…
İbrahim Tatlıses'in programına katılanları görenler gözlerine inanamadı
İbrahim Tatlıses'in programına katılanları görenler gözlerine...