Merakla beklediği üniversite sınavı sonuçları açıklandı

Merakla beklediği üniversite sınavı sonuçları açıklandı

27- 28 Haziran tarihlerinde gerçekleştirilen Yükseköğretim Kurumları Sınavı sonuçları açıklandı. YKS tercihler 6-14 Ağustos tarihleri arasında yapılacak.

27 Temmuz 2020 - 08:37 - Güncelleme: 27 Temmuz 2020 - 08:44

ÖSYM Başkanı Prof. Dr. Halis Aygün, 2020-Yükseköğretim Kurumları Sınavı (YKS) sonuçlarının açıklandığını duyurdu. Aygün, Twitter'den yaptığı açıklamada, 27-28 Haziran'da gerçekleştirilen YKS sonuçlarına ilişkin paylaşımda bulundu.

TERCİHLER 6-14 AĞUSTOS ARASINDA

Adayların YKS sonuçlarına, "sonuc.osym.gov.tr" adresinden öğrenilebileceğini ifade eden Aygün, tercihlerin ise 6-14 Ağustos'ta yapılacağını belirtti.

1 GÜN ÖNCEDEN AÇIKLANMIŞ OLDU

Halis Aygün, sonuçların tüm adaylara ve ailelerine hayırlı olmasını diledi. Öte yandan, sonuçlar, ÖSYM takvimine göre 1 gün önce açıklanmış oldu.

SYM'den yapılan açıklamada şu ifadeler kullanıldı: 

"27-28 Haziran 2020 tarihlerinde uygulanan Yükseköğretim Kurumları Sınavına (2020-YKS) ait değerlendirme işlemleri tamamlanmıştır.

Adaylar, sınav sonuçlarına 27 Temmuz 2020 tarihinde saat 07.30’dan itibaren ÖSYM’nin https://sonuc.osym.gov.tr internet adresinden T.C. Kimlik numaraları ve aday şifreleri ile erişebilirler.

YKS sonuç sorgulama ekranı haberimizde. 27-28 Haziran tarihlerinde 2020-YKS 1. Oturum Temel Yeterlilik Testi (TYT), 2020-YKS 2. Oturum Alan Yeterlilik Testleri (AYT) ve 2020-YKS 3. Oturum Yabancı Dil Testi (YDT) olmak üzere üç oturumda düzenlenen YKS sınavının taban puanları aratılıyor.

YKS SONUÇ SORGULAMA EKRANI...

YKS SONUÇLARI AÇIKLANDI!

ÖSYM merakla beklenen YKS sonuçlarını duyurdu. 27 Temmuz Pazartesi saat 07.30'da erişime sunulan Yüksek Öğretim Kurumları Sınavı sonuçlarına https://sonuc.osym.gov.tr adresinden erişilebilecek.

YKS TERCİHLERİ NE ZAMAN YAPILACAK?

YKS tercihleri 6 Ağustos ve 14 Ağustos tarihleri aralığında ÖSYM'den yapılacak.

Adaylar, YKS Yükseköğretim Programları ve Kontenjanları Kılavuzu aracılığı ile ÖSYM'nin//www.osym.gov.tr internet adresinden tercihlerini yapabilecekler. Adaylar tercihlerini, T.C. Kimlik Numarası ve şifre ile tercih süresi içinde ÖSYM'nin https://ais.osym.gov.tr internet adresinden bireysel olarak gerçekleştirecekler.

2020 YKS TERCİH KILAVUZU YAYIMLANDI MI?

ÖSYM 21 Temmuz'da ön bilgilendirme amacıyla YKS tercih kılavuzu yayımlamıştı. Ağustos ayında gerçekleştirilecek tercih işlemleri için detaylı tercih kılavuzu ise önümüzdeki günlerde yayımlanacak.

YKS TERCİH KILAVUZU İÇİN TIKLAYIN...

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Vali Şıldak: 2024'te Şanlıurfa'ya davetlisiniz…
Vali Şıldak: 2024'te Şanlıurfa'ya davetlisiniz…
İbrahim Tatlıses'in programına katılanları görenler gözlerine inanamadı
İbrahim Tatlıses'in programına katılanları görenler gözlerine...