Hababamlaşmış bir eğitime karşı Şanlıurfa’dan tepkiler...

Hababamlaşmış bir eğitime karşı Şanlıurfa'dan tepkiler yağdı.

Tekirdağ'ın Çorlu ilçesinde bir lisede öğrencilerin öğretmenleri ile alay ettiği görüntüleri Şanlıurfa'da da tepkiye neden oldu.

12 Şubat 2018 - 13:45

Eğitim-Bir-Sen Şanlıurfa Şube Başkanı İbrahim Coşkun sosyal medyaya düşen, Tekirdağ’ın Çorlu ilçesinde bir lisede öğrencilerin öğretmenleri ile alay ettiği görüntülere dair basın açıklaması düzenledi.

"Öğretmene yapılan her kötülük geleceğimizin erozyonudur" diyen Coşkun, görüntülerin; eğitimin, gençliğin durumunu, toplumsal yapının uğradığı yozlaşmanın hangi aşamaya geldiğini gözler önüne serdiğini dile getirdi. 

Yaşanan olayı kınayan Coşkun, Milli Eğitim Bakanlığı'na da çağrıda bulunarak "Bu talihsiz olay bizce kendiliğinden gelişmiş basit bir olay değildir. Bu vaka bizim yıllardır altını çizdiğimiz, ancak yetkili iradelerin de üstünü çizdiği kulak arkası edilmiş, duymazlıktan gelinmiş, artık kendi kabına sığmayan sorunların taşmış hâlidir. Öğretmenlerin uğradıkları saldırılar, değersizliğin yönsüz boşluğunda gençliğimizin hangi karanlık uçuruma doğru yuvarlandığının ibretlik örneğidir. Bir an önce aranıp bulunması ve hayata aktarılması gereken çözüm ve çarenin ilk sorumlusu elbette Millî Eğitim Bakanlığı’dır. Gerek müfredat içerikleri gerek öğretmenin saygınlığını artıracak uygulamalar, birbirini tamamlayıcı tarzda yeniden düzenlenmelidir. Öğretmeni aktörlükten figüranlığa düşüren uygulamalar, can sıkıcı ve insan olan hiç kimsenin kabul edemeyeceği olaylara davetiye çıkarmaktadır. Hababamlaşmış bir eğitimin bizi götüreceği yer kargaşadan başka bir şey değildir.

Eğitim-Bir-Sen Şanlıurfa Şubesi olarak, bu ve benzeri olayları şiddetle kınıyor, meslekleri aynı zamanda samimiyet, sabır ve tahammül ustalığı olan, olması gereken öğretmenlerimizin her zaman yanında olduğumuzu bir defa daha ifade ediyoruz" dedi.

Kaynak: Ajans Urfa

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Vali Şıldak: 2024'te Şanlıurfa'ya davetlisiniz…
Vali Şıldak: 2024'te Şanlıurfa'ya davetlisiniz…
İbrahim Tatlıses'in programına katılanları görenler gözlerine inanamadı
İbrahim Tatlıses'in programına katılanları görenler gözlerine...