Binlerce Harran Üniversitesi öğrencisi isyanda!

Binlerce Harran Üniversitesi öğrencisi isyanda!

Harran Üniversitesi öğrencileri geçtiğimiz yıl kaldırılan bütünleme sınavları için yine isyan etti. Öğrenciler, rektöre "HRÜ büt istiyor" sözleriyle çağrıda bulunurken bazı paylaşımlar da güldürdü. Öğrencilerin yarın protestoya hazırlandığı da öğrenildi.

03 Ocak 2022 - 00:04 - Güncelleme: 03 Ocak 2022 - 09:24

Geçtiğimiz yıl Harran Üniversitesi'nde hem bütünleme hem yaz okulu olmaz denerek bütünleme sınavlarının kaldırılmasına isyan hala sürüyor.

Üniversite Dayanışma Grubu öncülüğünde binlerce öğrenci bu akşam "hrübütistiyor" hastangi ile Rektör Prof. Dr. Mehmet Sabri Çelik'e seslendi. Öğrenciler yaz okulunun da öğretmenlerin keyfi kararlarına göre yapıldığını iddia ederek öğretimin bütünleme sınavları ile kolaylaştırılması istendi. Özellikle ülkenin en sıcak illerinin başında gelen Şanlıurfa'da mevsim koşullarından dolayı okula gitmenin güçlüğüne dikkat çekildi. Bir ders için okulda dönem uzatma zorunda kalacak öğrenciler hem maddi hem manevi zorluk yaşayacaklarını belirterek bütünleme taleplerinde ısrar etti. Öğrencilere velilerden de destek gelirken öğrencilerin bazı paylaşımları da güldürdü.
 

Bir öğrenci bütünlemesiz üniversiteyi isotsuz çiğköfteye benzetti. Capslerle de yapılan paylaşımlar tepkinin mizahı oldu. 

Öte yandan öğrencilerin yarın yürüyüş yaparak üniversite yönetimini protesto edeceği öğrenildi.

 

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Vali Şıldak: 2024'te Şanlıurfa'ya davetlisiniz…
Vali Şıldak: 2024'te Şanlıurfa'ya davetlisiniz…
İbrahim Tatlıses'in programına katılanları görenler gözlerine inanamadı
İbrahim Tatlıses'in programına katılanları görenler gözlerine...