Bakan Ersoy: "Urfa’da hedef 5 milyon ziyaretçi"

Bakan Ersoy: "Urfa'da hedef 5 milyon ziyaretçi"

Kültür ve Turizm Bakanı Ersoy, 2022 yılı itibaren Şanlıurfa bölgesinde 5 yılda 5 milyon ziyaretçi hedeflediklerini kaydetti.

14 Aralık 2021 - 09:48 - Güncelleme: 14 Aralık 2021 - 09:49

Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde (TBMM) 2022 bütçe görüşmeleri devam ediyor.

Genel kurulda Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın bütçesi görüşülürken milletvekillerinin sorunlarını yanıtlayan Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, 12 bin yıllık tarihi geçmişe sahip olan Göbeklitepe ören yerinin yanı sıra birçok noktada kazı çalışmalarının devam ettiği Şanlıurfa’da 2022 yılı itibarıyla 5 yılda 5 milyon ziyaretçi hedeflediklerini dile getirdi.

“ŞANLIURFA ANADOLU NEOLİTİK ÇAĞ ARAŞTIRMA MERKEZİ KURUYORUZ”

Göbeklitepe olarak bilinen bölgede Karahantepe ve benzer 11 nokta daha tespit edilmiş olup, 100 kilometrelik bir alanda toplam 12 noktada kazılara devam ettiklerine vurgu yapan Ersoy, "Bu çalışmalara yurt içinden 8 üniversite toplam 12 kurum, yurt dışından ise 5 ülkeden 8 üniversite katılıyor. Türkiye'deki ve dünyadaki en geniş kapsamlı uluslararası kazı programını oluşturduk. Bu kapsamda Şanlıurfa Anadolu Neolitik Çağ Araştırma Merkezi kuruyoruz. Bu bölgede 2022 yılından itibaren 5 yılda 5 milyon toplam ziyaretçi hedefliyoruz" ifadesini kullandı.

 

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Vali Şıldak: 2024'te Şanlıurfa'ya davetlisiniz…
Vali Şıldak: 2024'te Şanlıurfa'ya davetlisiniz…
İbrahim Tatlıses'in programına katılanları görenler gözlerine inanamadı
İbrahim Tatlıses'in programına katılanları görenler gözlerine...