"Şanlıurfa’da Kültürel Miras" kitabı çıktı

"Şanlıurfa'da Kültürel Miras" kitabı çıktı

Şanlıurfa'nın tarihi mahallelerinde yapılan sözlü araştırma ile arşiv belgeleri üzerindeki taramalar sonucu kentin kültürel mirasının yer aldığı kitap serisinin ilki okuyucu ile buluştu. Harran Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi'nden 3 akademisyenin hazırladığı kitap ile kültürel mirasın yaşatılıp aktarılması amaçlanıyor.

17 Ağustos 2023 - 23:30 - Güncelleme: 18 Ağustos 2023 - 09:48

"Şanlıurfa’da Kültürel Miras" kitabı satışa sunuldu. Prof. Dr. Abdullah Ekinci, Doç. Dr. Levent Bilgi, Dr. Öğr. Üy. Hakan Çelikten'in editörlüğünü yaptığı kitap, kentin tarihi mahallelerinde uzun zamandır yapılan sözlü araştırma ve arşiv belgelerini içeriyor.

Bir toplumun sosyo-kültürel yapısını anlamak, değişimleri görmek ve küreselleşme karşısında yerel kültürel belleği ortaya çıkarabilmek için öncelikli olarak kültürel mekânların değerlendirilmesinin yapılması gerekmektiğini savunan akademisyenler, bu amaçlar doğrultusunda Şanlıurfa'nın tarihi kent mahallelerini ele aldı. Tüm tarihi mahalleler inceleme alanı olarak seçildi. İlk etapta Tell Fütur, Kadıoğlu, Şehbenderiye, Camii Kebir, Haseki, Kutbeddin Gürz ve Yusuf Paşa mahalleri ele alındı. Bu alanların sözlü tarih ve arşiv belgeleri üzerinden taraması yapıldı. Çalışmanın seri halinde yayınlanacağı öğrenildi. Bu çalışma, serinin ilk ürünü olarak okuyucu ile buluştu.

Kitap ile Şanlıurfa'nın kültürel belleğini ortaya koymak, şehir kültürünün oluşmasında tarihi kent mahallerinin etkisi ve modern dönemde ilgili belleğin yaşatılıp aktarılması amaçlanıyor.

 

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Vali Şıldak: 2024'te Şanlıurfa'ya davetlisiniz…
Vali Şıldak: 2024'te Şanlıurfa'ya davetlisiniz…
İbrahim Tatlıses'in programına katılanları görenler gözlerine inanamadı
İbrahim Tatlıses'in programına katılanları görenler gözlerine...