Abdülhamid Hanın, 100.yılı Şanlıurfa’da Anıldı.

Abdülhamid Hanın, 100.yılı Şanlıurfa’da Anıldı.

Osmanlı İmparatorluğu’nun son 33 yılını ayakta tutmayı başarmış siyasi deha Abdülhamid Han’ın hayatını konu alan “Vefatının 100. Yılında Abdülhamid’i Anlamak” konulu söyleşi binlerce kişinin katılımı gerçekleşti.

16 Mart 2018 - 16:25

Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanlığı himayesinde, Mehmet Akif İnan Konferans Salonunda yapılan “Vefatının 100. Yılında Abdülhamid’i Anlamak” konulu söyleşiye, Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanı Nihat Çiftçi, Şanlıurfa Valisi Abdullah Erin, AK Parti İl Başkanı Zeynel Abidin Beyazgül ve binlerce vatandaş katıldı.

Abdülhamid Han’ın yaşantısını konu alan kısa film ile başlayan söyleşin ardından Payitaht Abdülhamid dizi oyuncularından Duygu Gürcan ve Volkan Keskin yine ‘Payitaht Abdülhamid’ dizisi konsept danışmanı ve tarihçi Selman Kayabaşı ile Sultan 2. Abdülhamid Han’ın torunu Orhan Osmanoğlu’nun Abdülhamid’ın yaşantısından ve yapmış olduğu çalışmaların anlatımı ile devam etti.

Burada bir konuşma yapan Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanı Nihat Çiftçi, “Abdülhamit anlamak,  geleceğe anlamak ve geleceği okumak demektir” dedi.

Kaynak: rha ajans

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Vali Şıldak: 2024'te Şanlıurfa'ya davetlisiniz…
Vali Şıldak: 2024'te Şanlıurfa'ya davetlisiniz…
İbrahim Tatlıses'in programına katılanları görenler gözlerine inanamadı
İbrahim Tatlıses'in programına katılanları görenler gözlerine...