’Suriyeliler’ çıkışı: Geri gelmelerine gerek yok

'Suriyeliler' çıkışı: Geri gelmelerine gerek yok

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, partisinin haftalık grup toplantısında düzensiz göç sorununa değindi. "Düzensiz göç, adı konmamış bir istiladır" diyen Bahçeli, "Bayramda ülkelerine giden Suriyelilerin gelmesine gerek yok" ifadelerini kullandı.

19 Nisan 2022 - 11:40 - Güncelleme: 19 Nisan 2022 - 13:20

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Genel Başkanı Devlet Bahçeli, partisinin haftalık olağan grup toplantısında gündeme dair açıklamalarda bulundu.

Sığınmacı sorununa değinen Bahçeli, bu konunun el birliğiyle çözülmesi gerektiğini kaydetti.

Devlet Bahçeli,  mültecilerin, göçmenlerin ve sığınmacıların trajedilerinin vahim bir konu olduğunu belirterek, şunları söyledi:

‘Ülkelerindeki savaş, açlık, hastalık ve istikrarsızlıktan dolayı yerinden yurdundan kopup Avrupa'ya geçmeye çalışan binlerce geçmen boğularak balıklara yem olmaktadır. Bazı düşünürlere göre yaşadığımız çağ merhamet çağı olarak tefrik edilmişse de görünen gösterilmek istenenden çok farklıdır. Evinden barkından kopup başka coğrafyalarda gelecek arayan göçmen sayısı 300 milyona yaklaşmıştır. Beşeriyet çok ciddi bir sorunla yüz yüze kalmıştır. Bize göre Türkiye'nin bekası sınır aşan düzensiz göçlerin akıbetiyle yakından ve ters orantıyla bağlantılıdır. Bu sorunun el birliğiyle, hepsinden önemlisi akılcı, adilhane, insani stratejilerle köklü bir şekilde çözmek milli bir sorumluluk olarak değerlendirilmelidir. Bu tavır asil bir tavırdır."

"GERİ GELMELERİNE GEREK YOK"

Tarihi, kültürel ve inanç temelinde sığınmacıların geçici koruma statüsüyle buyur edilip güvence altına alınmasının insani bir muamele olduğunu kaydeden MHP lideri Bahçeli, sözlerini şöyle sürdürdü:

“Türk milleti her zaman mazlumların yanındadır. Türk demek mazluma sığınak, zalime hezimet, hakka teslimiyet, halka riayet demektir. Türk olmak haksızlığa direnen cesaret demektir. Türkiye medeniliği ile övünen tüm ülkelere ibret ve insaf dersi vermiştir. Ekmeğimizin azlığına çokluğuna bakılmadan soframız açılmıştır. Türk milleti medeniyetler ve millet gökyüzünde şan almıştır. Çekemeyen kendi işine baksın. Tarihi mirasımız hangi istikameti gösteriyorsa oraya doğru yol alırız. Dün, bugün ve gelecek mizanında stratejik akılla analiz etmek, tedbir geliştirmek zorundayız. Düzensiz göç, adı konmamış bir istiladır. Bayramda ülkelerine giden Suriyelilerin gelmesine gerek yok. Ülkemizin ekonomik büyümesine, sosyal gelişmesine destek verenler de başımızın üstündedir”

 

 

 

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Vali Şıldak: 2024'te Şanlıurfa'ya davetlisiniz…
Vali Şıldak: 2024'te Şanlıurfa'ya davetlisiniz…
İbrahim Tatlıses'in programına katılanları görenler gözlerine inanamadı
İbrahim Tatlıses'in programına katılanları görenler gözlerine...