Şanlıurfa MHP cephesinden flaş başkanlık açıklaması!

Şanlıurfa MHP cephesinden flaş başkanlık açıklaması!

MHP Şanlıurfa Haliliye İlçe Başkanı Mahmut Sayık'ın istifasının ardından yerine MHP Şanlıurfa İl Başkan Yardımcısı Halil Barut'un geçeceği iddia edilmişti. Barut'tan iddialara yanıt geldi.

19 Aralık 2021 - 00:20 - Güncelleme: 19 Aralık 2021 - 09:32

Milliyetçi Hareket Partisi Şanlıurfa'da partisinde yaşanan tartışma iddiaları ardından gelen istifa kararı ile gündemdeki yerini korumaya devam ediyor.

Gazeteci Cengiz Aksan, geçtiğimiz günlerde MHP Şanlıurfa Haliliye İlçe Başkanı Mahmut Sayık'ın istifasının perde arkasını yazdı.


BAŞKAN SAYIK NEDEN İSTİFA ETTİ?

Gazeteci Aksan teşkılat içindeki huzursuzluğa dikkat çekerek "Geçtiğimiz günlerde MHP Şanlıurfa Haliliye İlçe Başkanı Mahmut Sayık'ın ani istifası şaşkınlığa neden olmuştu. Bu istifanın bir talep üzerine değil, Sayık'ın kendi iradesi ve isteğiyle gerçekleştiğini öğrenmiştik. Meğer teşkilat içindeki bir huzursuzluktan kaynaklıymış. İddiaya göre Haliliye İlçe Başkanlığının 22 Ekim tarihinde Taşsaray'da düzenlediği toplantıda bir tartışma yaşandı. Viranşehir İlçe Başkanı Yasin Haşimi ile İl ve Teşkilat Başkanı arasında bir tartışma yaşandı. Mahmut Sayık'ın da müdahil olduğu bu tartışma sonunda İl Başkanı Mahmut Güneş, Haşimi'nin istifasını istedi. Ancak bu istifa talebi yerine getirilmedi. Haliliye İlçe Başkanı Mahmut Sayık da bunu Teşkilata karşı yapılmış bir saygısızlık olarak görüp gereğinin yapılmamasına karşı tavır olarak istifa etti" dedi.

KULİSLERDE HALİL BARUT İSMİ

Gazeteci Aksan Başkan Sayık'ın koltuğuna oturacak isim ile ilgili kulis bilgisini de paylaşarak "Mahmut Sayık'tan boşalan İlçe Başkanlığı görevine İl Başkan Yardımcısı Halil Barut'un atanacağı edinilen bilgiler arasında" diyerek Barut'u işaret etti.

BAŞKANLIK İDDİALARINA YANIT

Başkan Yardımcısı Barut ise konuya dair bir açıklama yaparak başkanlık iddialarını kesin bir dille reddetti ve şu ifadeleri kullandı:

"Başkanı olacağı yönünde haberler yapılmıştır. Bu haberi yapan arkadaşların iyi niyetinden şüphem yok fakat böyle bir durum söz konusu değildir. Haliliye İlçe Başkanlığımıza adaylığım kesinlikle söz konusu değildir."

Başkan Sayık'ın yerine kimin geçeceği ise hala belirsizliğini koruyor.

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Vali Şıldak: 2024'te Şanlıurfa'ya davetlisiniz…
Vali Şıldak: 2024'te Şanlıurfa'ya davetlisiniz…
İbrahim Tatlıses'in programına katılanları görenler gözlerine inanamadı
İbrahim Tatlıses'in programına katılanları görenler gözlerine...