ŞANLIDER: Urfa’nın Antep ile yarış içinde olması komik

ŞANLIDER: Urfa'nın Antep ile yarış içinde olması komik

ŞANLIDER Başkanı Mustafa Erdoğan, Şanlıurfa'da zaman zaman dile getirilen Antep-Urfa Yarışı'nın gerçekçi olmadığını, iki kentin birlikteliğinin öne çıkarılmasının daha da fayda getireceğini söyledi.

22 Eylül 2020 - 12:00 - Güncelleme: 22 Eylül 2020 - 12:05

Şanlıurfalılar Dernek (ŞANLIDER) Başkanı Mustafa Erdoğan, Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin’in yaptığı bir paylaşımda Rumkale ile birlikte Halfeti’nin görüntülerinin yer alması üzerine Şanlıurfa kamuoyunda çok sayıda kişinin gösterdiği tepkiyi değerlendirdi.

ERDOĞAN: KOMİK OLMAYA BAŞLADI

“Dünya tarihini değiştiren Göbeklitepe’ye sahip çıkamayanlar neylesin Halfeti’yi? Şanlıurfalıların sürekli kendilerini Gaziantep ile bir yarış içinde görmeleri gerçekçi olmaktan öte artık komik olmaya başladı” diyen Erdoğan, tepkilerin yersiz olduğunu kaydetti.

'URFA KAÇINCI SIRADA BİLEN VAR MI?'

Erdoğan, “Fıstık da, biber de, lahmacun da, kebap da benzer çıkışlar görülüyor. Yok, efendim fıstığın en çok üretildiği yer Şanlıurfa ili imiş. Üretim miktarına bakıldığında doğru; doğru da sadece üretim bunu Urfa fıstığı yapar mı? Bence yapmaz. Önemli olan fıstığı kimin aldığı, kimin sattığı, kimin tükettiği ve kimin pazarladığıdır. Türkiye’de üretilen fıstığın tamamı Urfa’da yetişse ne olacak? Adı Urfa Fıstığı olsa ne olacak? Antep olmazsa Urfa’da üretilen fıstık olmazdı. Tüketemeyeceğiniz, satamayacağınız bir ürünü yetiştirip ne yapacaktınız? Bunu kabul edelim ki Antep bugün 7 milyar dolar ihracatı ile Türkiye’nin 6. kentidir. Şanlıurfa’nın Türkiye’de ihracat sıralamasında kaçıncı sırada olduğunu, daha doğrusu sıralamaya girip girmediğini bilen var mı? Bizim Antep’i kıskanmamız, Antep ile yarış içinde olmamız anlamlı değil, gerçekçi de değil.  Bizim Antep’i örnek almamız lazım. Antep’in ticari hatta siyasi potansiyelinde istifade etmemiz lazım” diye konuştu.

'50-60 YIL GERİDEN TAKİP ETMENİN KİMSEYE FAYDASI YOK!'

Halfeti’nin Şanlıurfa’nın ilçesi olduğunu herkesin kabul ettiğini belirten Erdoğan, “Fırat havzasından Gaziantep’in payına Rumkale olarak bilinen küçücük bir tepe düşmüş. Gaziantep’in buraya yaptığı yatırım Urfa’nın Halfeti-Birecik Fırat kıyısına yaptığı yaptırımın bir kaç katı. Bir video üzerinden Fatma Şahin’i eleştirenler kendi siyasetçilerine, milletvekillerine, belediye başkanlarına baksınlar. Onların yakasına yapışsınlar. Eyfel kulesi denilen o demir yığını Mısır piramitlerinden daha çok turist çekiyorsa, Mısırlılar Fransızlara mı kızacaklar? Dünya tarihini değiştiren Göbeklitepe’yi tanıtamayacaksın; dünyaca tanınan Dr. Mehmet Öz’ün Göbeklitepe ziyaretini haber bile yapamayacaksın, sonra da şu bizim bu bizim deyip kendin çalıp kendin oynayacaksın. Dünyanın bir köy haline geldiği, kimin hangi şehirden olduğunu bırakın, kimin hangi milletten, hangi ülkeden olduğunun önemini yetirdiği bir anlayışın üzerinden en az 50 yıl geçti. Dünyayı, o eleştirdiğimiz, beğenmediğimiz illeri sanayi ticari ve yaşam tarzı olarak 50-60 yıl geride takip etmenin kimseye faydası yok” dedi.

'URFA, ANTEP'İN POTANSİYELİNDEN İSTİFADE ETMELİ'

Erdoğan, şu ifadelerle konuşmasını sonlandırdı:

“Urfalıların şunu unutmamaları lazım. Gaziantep’te yaşayan 300 bine yakın Urfalı var. Urfa’dan sonra Urfalılar en çok Antep’te yaşıyor. Antep Urfalıların ikinci vatanı. Antep’te her taşın altında Urfalıların alın teri var. Gaziantep’te yükselen binaların çoğu Urfalıların sırtında yükselmiştir. Urfa ve Antep aynı ağacın dallarıdır. Fırat’ın iki yakasının çocuklarıdır. Urfa’nın sanayi, ticaret ve turizminin gelişimi Antep’e bağlıdır. Pazar Antep’tir. Urfa Antepsiz gelişemez. Urfa’nın Antep ile rekabet değil işbirliği yapması lazım. Antep’in potansiyelinden istifade etmesi lazım. Urfa’nın hayrına olan budur.

Gaziantep’in yapı sektörünün ilk sıralarında yüzlerce müteahhit, ticaret erbabı var. Orta ölçeğin üzerinde binlerce esnaf var. Bunların bu başarılarının temelinde sermaye, emek, alınteri ile birlikte Gaziantep’in ekonomik pazarı, dinamizmi var. Gaziantep’in sağladığı rahat çalışma ortamı var. Şanlıurfa’da siyasetin arka sıralarından kurtulamayanlar, Gaziantep’te zirveye yol bulabiliyorsa bu Antep’in sunduğu fırsatların sayesindedir. Antep’in yöneticilerini, siyasetçilerini eleştirenlere bunu hatırlatırım."

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Lider Karaköprüspor ilk yarıyı namağlup bitirmek istiyor
Lider Karaköprüspor ilk yarıyı namağlup bitirmek istiyor
Şanlıurfaspor'a ceza yolda
Şanlıurfaspor'a ceza yolda