Plastik çöp konteyneri yangına sebebiyet verdi.

Plastik çöp konteyneri yangına sebebiyet verdi.

Şanlıurfa'da plastik bir çöp konteyneri alev alev yandı. Barut fıçısı benzetmesi yapılan konteynerlerin çevreye zarar verdiği düşünülüyor.

04 Nisan 2018 - 16:52

Haliliye'de plastik çöp konteynerleri yanıcı olmaları özelliği nedeniyle çevredeki işyerleri ve evler için büyük tehlike arz ediyor. 

Haliliye Belediyesi Temizlik İşleri Müdürlüğü, ilçe genelinde kullanım açısında rahat, hijyenik ve koku yayılımını önlemesinden dolayı 800 litre hacimli  plastik çöp konteyneri uygulamasını hayata geçirdi. 

Kullanım açısından rahatlığıyla vatandaşların takdirini toplayan bu uygulamanın kötü bir özelliği de zamanla ortaya çıktı. Yakıcı ve yanıcı maddelerinde de atıldığı çöp konteynerlerinin plastik olması sebebiyle yangına sebep olduğu görüldü. 

Son olarak Sırrın Mahallesi 589. sokak Hiranur Sitesi önündeki konteyner akşam saatlerinde alev aldı. Gittikçe büyüyen yangın çevredeki ev ve iş yerlerini de tehlikeye soktu. Çevre sakinleri çöp konteynerlerinin barut fıçısı gibi yandığını kaydederek, plastik konteynerlerin çevresi boş olanlarda kullanılmasının daha uygun olacağını belirtti.

Kaynak: rha ajans

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Lider Karaköprüspor ilk yarıyı namağlup bitirmek istiyor
Lider Karaköprüspor ilk yarıyı namağlup bitirmek istiyor
Şanlıurfaspor'a ceza yolda
Şanlıurfaspor'a ceza yolda