MHP Ceylanpınar İlçe Başkanlığında bir istifa daha!

MHP Ceylanpınar İlçe Başkanlığında bir istifa daha!

MHP Ceylanpınar İlçe Başkanlığında kongre öncesi genel merkez tarafından görevlendirilen Salih Kalemli, Osmanlı Ocakları derneğinde yer aldığı gerekçesiyle MHP İlçe Başkanlığı adaylığının kabul edilmediğini duyurdu ve istifa ettiğini açıkla

29 Ağustos 2020 - 11:40 - Güncelleme: 29 Ağustos 2020 - 12:17

Milliyetçi Hareket Partisi’nin (MHP) İlçe Kongreleri öncesi Ceylanpınar ilçe başkanlığında istifa edenlerin sayısı 2’ye çıkarken,kongreye gidilecek yeni isim de belli oldu.  

Kongre öncesi mevcut başkan Abdülaziz Uçar'ın aday olmayacağı ve yerine Genel Merkezin Salih Kalemli ile seçime gidileceği iddia edildi.  İddiaların ardından Ceylanpınar’dan istifa kararı geldi.  Uçar, "Partimizin bana verdiği ilçe başkanlığı görevinden ben ve yönetim kurulumuz istifa ettik. Partimizin izinden ve sevdasından istifa etmedik. Kimse kendine pay çıkarmasın. Herkes haddini bilsin" dözleriyle istifa ettiğini duyurdu.

"OSMANLI OCAKLARI ÇATISI ALTINDA BULUNDUĞUM İÇİN..."

Kalemli ise kongere öncesi görevlendirilen isim oldu ancak kısa bir süre sonra Kalemli’den de istifa kararı geldi. Genel merkez tarafından başkanlık adaylığının kabul edilmediğini duyuran Kalemli şu sözlerle istifa ettiğini duyurdu:

"Geçmişte Şanlıurfa Ceylanpınar'da vatan ,millet,bayrak sevdalısı gençleri “Osmanlı Ocakları” çatısı altında toplayarak faaliyetlerde bulunduğumdan ;iki dönemdir üye olup ,ilçe yönetim kurulunda görev aldığım ,malımla canımla inanarak ve gönül vererek siyaset yaptığım Milliyetçi Hareket Partisi Ceylanpınar ilçe teşkilatını daha iyi yerlere getirmek için başvuruda bulunduğum MHP İlçe Başkanlığı Adaylığım ilgililerce kabul edilmemiştir.

Geçmişte kısa süreliğine faaliyette bulunduğum “Osmanlı Ocakları Ceylanpınar ilçe temsilciliği” , Sayın Cumhurbaşkanımıza inanan ve destekleyen gençlerin toplandığı resmi olmayan bir kolektif topluluk olup , Milliyetçi Hareket Partisi Ve Ülkücülük ilkelerine aykırı ve ters düşecek hiçbir eylemde bulunmadım. Devletimizin birlik ve beraberliği için çalışan tüm Siyasi ,Sivil Toplum Örgütlerine saygı duydum ve manen destekledim.Geçmişte Sayın Cumhurbaşkanımızın da desteklediği bir toplulukta yer almayı bahane ederek Adaylığımın reddedilmesi kabul edilemez bir durumdur.  Madem geçmişte bu toplulukta  bulunmam Milliyetçi Hareket Partisine ters idiyse üyeliğim neden kabul edilip ,ilçe yönetim kuruluna alındım?

Milliyetçi Ülkücü davaya sonradan katılmış olabilirim. Fakat asla ülkülerden ve ülkücülükten geçinen menfaatperest kişilerden olmadım. Siyasette gündüz kendi partimde gece başka  kulvarlarda at koşturmadım. Bayrak yakmadım, fetöcülerle olmadım,  ülkücü görünüp basit çıkarlar için ülkü ocaklarını satmadım, satanlarla beraber olmadım. Söz verip sözümü yemedim, siyasi bezirganlık yapmadım,  “Bugün burada yarına Allah Kerim” diyenlerden olmadım, bulunduğum yerde hep dik durdum ama diklenmedim, en iyisini yapmaya çalıştım.
Genç , azimli ve gelecek vadedenlerin Ötelendiği bir durumla karşı karşıyayız 
Varsın olsun, ocular bucular bugün nam sürsün. Geçmişte bu davaya yanlış yapanların tarihin karanlığına nasıl gömüldüklerini gördü bu millet…
Bu yüzden Milliyetçi Hareket Partisindeki tüm görevlerinden ve parti üyeliğinden istifa ediyorum.
Beraber yol aldığım samimi ve çıkarsız bir şekilde çalışan tüm yol arkadaşlarıma teşekkür edip, muvaffakıyet diliyorum."


KONGREYE AKKUŞ İLE GİDİLİYOR

Parti, istifa karar ardından Hüseyin Akkuş ile yolda devam etme kararı aldı. Parti şimdi kongreye Akkuş ile gidecek.

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Vali Şıldak: 2024'te Şanlıurfa'ya davetlisiniz…
Vali Şıldak: 2024'te Şanlıurfa'ya davetlisiniz…
İbrahim Tatlıses'in programına katılanları görenler gözlerine inanamadı
İbrahim Tatlıses'in programına katılanları görenler gözlerine...