Şanlıurfalı çocuklar sanatla buluşuyor

Şanlıurfalı çocuklar sanatla buluşuyor

Büyükşehir Belediyesi tarafından çocukların hayal gücünün gelişimine katkıda bulunmak ve el becerilerini geliştirebilmelerini sağlamak adına bir alışveriş merkezinde kurs açıldı.

08 Ocak 2021 - 13:40 - Güncelleme: 08 Ocak 2021 - 15:27

Şanlıurfa’da Büyükşehir Belediyesince Kültür-Sanat etkinlikleri kapsamında alışveriş merkezi içerisinde hayata geçirilen sanat atölyesine ebeveynleri ile gelen çocuklar alanında uzman öğreticiler tarafından sunulan, çeşitli sanat dallarını içeren eğitimleri uygulamalı olarak deneme şansı buluyor.

Koronavirüs tedbirleri kapsamında 10’ar kişilik gruplar halinde atölyeye alınan çocuklara maske ve mesafe kuralı uyarısının ardından Ahşap Oymacılığı, Çinicilik, Ebru, Hüsn-i Hat, Tezhip ve Resim gibi sanat dallarında kurslar veriliyor.

Hayal güçlerini kullanarak ellerine aldıkları fırça ile suya resim çizerek Ebru sanatını icra eden ve toprağı işleyerek Çinicilik sanatını öğrenen çocuklar sanat atölyesindeki sanat kursları ile hem eğlendiklerini hem de öğrendiklerini dile getirdi.

ANNE VE BABALARDAN TEŞEKKÜR

Çocuklarının sevincinin kendilerinin sevinci olduğunu ifade eden anne ve babalar Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi’ne ve Büyükşehir Belediye Başkanı Zeynel Abidin Beyazgül’e teşekkür ederek bu tarz etkinliklerin devam etmesini diledi.

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Vali Şıldak: 2024'te Şanlıurfa'ya davetlisiniz…
Vali Şıldak: 2024'te Şanlıurfa'ya davetlisiniz…
İbrahim Tatlıses'in programına katılanları görenler gözlerine inanamadı
İbrahim Tatlıses'in programına katılanları görenler gözlerine...