Şanlıurfa’nın Kasım ayı ihracatı belli oldu

Şanlıurfa'nın Kasım ayı ihracatı belli oldu

Güneydoğu Anadolu İhracatçı Birlikleri Kasım ayına ilişkin ihracat verilerini açıklarken, Şanlıurfa’dan yapılan ihracatın 13,2 milyon dolar olduğu kaydedildi.

02 Aralık 2020 - 14:00 - Güncelleme: 02 Aralık 2020 - 14:06

Güneydoğu Anadolu İhracatçı Birlikleri (GAİB) Koordinatör Başkanı Ahmet Fikret Kileci, Kasım ayı ihracat rakamlarıyla ilgili bilgiler verdi.

Kileci yaptığı değerlendirmede, “Kasım ayında Güneydoğu Anadolu Bölgesinden toplam 167 ülkeye 849 milyon 945 bin dolarlık ihracat yapılmış, ihracat gerçekleştirilen ülke sayısı bakımından Bölgemiz en yüksek Kasım ayı değerine ulaşmıştır. 2020 yılının 11 aylık döneminde ise Gaziantep’ten 7 milyar 51 milyon 66 bin dolarlık ihracat yapılmıştır. Bu rakam Gaziantep için en çok ihracat kayda alınan Ocak-Kasım dönemi olmuştur. Hem Ocak-Kasım 2020, hem de Kasım 2020 verilerine göre Gaziantep en çok ihracat yapan 5. il olarak ülke ihracatındaki konumunu korumaktadır. Bölge ihracatçılarımızı kutluyorum” şeklinde konuştu.

EN FAZLA İHRACAT ORTADOĞU ÜLKELERİNE

GAİB Koordinatör Başkanı Kileci bölge ihracatında Ortadoğu ülkelerinin yüzde 40,6 payla ilk sırada yer aldığını ifade ederken, AB ülkelerinin yüzde 19,9 payla ikinci ve Amerika Ülkelerinin de yüzde 15,1 payla üçüncü sırada yer aldığını sözlerine ekledi. Ocak-Kasım 2020 döneminde 192 ülkeye ihracat gerçekleştirme başarısı gösterdiklerine dikkati çeken Kileci; “Irak, ABD, İngiltere, Suriye, Almanya, Suudi Arabistan, İtalya, İsrail, İran ve Libya Bölgemiz ihracatında ilk sıralarda yer alan ülkelerdir. Ayrıca; makine halıları, pastacılık ürünleri, kumaşlar, plastikler ve mamulleri, iplikler, değirmencilik ürünleri, bitkisel yağlar, dış giyim, ağaç ve orman ürünleri ile demir-çelik mamulleri Bölgemizden en çok ihracatı gerçekleştirilen ürünler olmuştur” dedi.

2020 yılı Kasım ayında GAİB'e bağlı illerden yapılan ihracata bakıldığı zaman ise; Mardin'den 89 milyon dolar, Kahramanmaraş'tan 74 milyon dolar, Malatya'dan 32,1 milyon dolar, Diyarbakır'dan 15,2 milyon dolar, Şanlıurfa'dan 13,2 milyon dolar, Adıyaman'dan 9,5 milyon dolar, Kilis'ten 4,5 milyon dolar ihracat gerçekleştirildiği açıklandı.

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Vali Şıldak: 2024'te Şanlıurfa'ya davetlisiniz…
Vali Şıldak: 2024'te Şanlıurfa'ya davetlisiniz…
İbrahim Tatlıses'in programına katılanları görenler gözlerine inanamadı
İbrahim Tatlıses'in programına katılanları görenler gözlerine...