Göbeklitepe ziyaretlere açılıyor

Göbeklitepe ziyaretlere açılıyor

Koronavirüs ile mücadele kapsamında ziyaretlere kapanan tarihin sıfır noktası Göbeklitepe tekrar ziyaretlere açılıyor. Müjdeyi "Özlem sona eriyor" diyerek veren Şanlıurfa Müze Müdürü Celal Uludağ ziyaret saatlerini açıkladı.

01 Haziran 2020 - 00:00 - Güncelleme: 01 Haziran 2020 - 10:11

Ölümcül salgın nedeniyle aylardır sessizliğe bürünen dünyanın ilk tapınağı Göbeklitepe, yarından itibaren ziyaret edilebilecek. 

Dünya Sağlık Örgütü'nün pandemi (küresel salgın) ilan ettiği yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgını nedeniyle Türkiye'de Kültür ve Turizm Bakanlığı'na bağlı müze ve ören yerleri geçici süreliğine ziyaretlere kapandı. 2 aydan fazla kapalı tutulan tarihi yerler normalleşme sürecinde 1 Haziran 2020 (yarın) tarihi itibariyle yeniden açılıyor. 


GÖBEKLİTEPE VE MÜZE ZİYARET SAATLERİ

12 bin yıllık tarihi ve dünyanın ilk tapınağı olması sebebiyle tarihin sıfır noktası olarak adlandırılan Göbeklitepe de yarından itibaren ziyaretçilerini bekliyor olacak.

Konuya dair açıklama yapan Şanlıurfa Müze Müdürü Celal Uludağ ziyaret saatlerini de duyurarak "Özlem sona eriyor. 1 Haziran 2020 tarihi itibariyle Müze ve Örenyerlerimiz ziyarete açılıyor. Şanlıurfa Arkeoloji Müzesi ziyaret saatleri 10.00- 17.00 Göbeklitepe Örenyeri ziyaret saatleri 10.00-19.00" dedi.

Öte yandan ziyaretler koronavirüs tebdirleri kapsamında yapılacak. 
 

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Vali Şıldak: 2024'te Şanlıurfa'ya davetlisiniz…
Vali Şıldak: 2024'te Şanlıurfa'ya davetlisiniz…
İbrahim Tatlıses'in programına katılanları görenler gözlerine inanamadı
İbrahim Tatlıses'in programına katılanları görenler gözlerine...