Ana Dilde Eğitim Araştırmasının sonuçları belli oldu

Ana Dilde Eğitim Araştırmasının sonuçları belli oldu

Rawest Araştırma’nın ana dille ilgili Şanlıurfa ile birlikte 4 ilde yaptığı araştırmada, ankete katılanların yüzde 54’ü ana dilin Türkçe ile aynı ağırlıkta olacağı iki dilli bir eğitim istediği görülüyor.

21 Şubat 2021 - 15:00 - Güncelleme: 21 Şubat 2021 - 15:04

Rawest Araştırma Diyarbakır, Mardin, Şanlıurfa ve Van’da Bin 497 kişi ile yürüttüğü Bölgesel Siyasi Eğilimler Araştırması’nda yer alan ana dil sorusunun sonuçlarını açıkladı. Buna göre, her 10 katılımcıdan 9’u farklı düzeylerde de olsa ana dilin eğitim sürecinin bir parçası olması gerektiğini düşünüyor. Ana dilin Türkçe ile aynı ağırlıkta olacağı iki dilli bir eğitim isteyenlerin oranı %54. Katılımcıların %27’si eğitim sisteminin Türkçe ağırlıklı olması ancak ana dilin de öğretilmesi yönünde görüş bildirirken sadece ana dilde eğitim verilmesini isteyenlerin oranı %8 olarak ifade ediliyor.  

Bölgede HDP ve CHP’ye oy vermiş seçmenlerin tamamına yakını ana dilin eğitim sürecinin bir parçası olması gerektiği görüşünde. AK Parti’ye oy vermiş seçmenin, eğitim sürecinde ana dilin de yer alması konusundaki desteği de üçte iki civarında olduğu bildirildi.

 

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Vali Şıldak: 2024'te Şanlıurfa'ya davetlisiniz…
Vali Şıldak: 2024'te Şanlıurfa'ya davetlisiniz…
İbrahim Tatlıses'in programına katılanları görenler gözlerine inanamadı
İbrahim Tatlıses'in programına katılanları görenler gözlerine...