Yeni okullar için ihale listesi açıklandı.

Yeni okullar için ihale listesi açıklandı.

Şanlıurfa'da 'doğrudan temin' yapan kurumlara yönelik gazetecilerin birlik oluşu ilk meyvesini vermeye başladı. Şanlıurfa Valisi'nin talimatıyla kentte yapılacak yeni okullar basın aracılığıyla halka duyuruluyor.

11 Ocak 2018 - 16:18

Milli Eğitim Bakanlığınca 2019 yılının sonuna kadar sistem değişikliğine gidileceğinden öğrencilerin tekli öğretim görmeleri uygun görüldü. Bu sebeple Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz, Tarım ve Hayvancılık Bakanı sayın Ahmet Eşref Fakıbaba, Şanlıurfa Valisi sayın Abdullah Erin, İl Milli Eğitim Müdürü Şerafettin Turan’ın girişimleri sonucu Şanlıurfa'ya 154 okul kazandırılması için yürütülen çalışmalar ihale aşamasına geldi.

Vali Erin´in talimatıyla ihaleleri yapılan okulların duyuruları şeffaflık ilkesine uyması, kamu yararının gözetilmesi ve yerel basının desteklenmesi gayesiyle hem EKAP(Elektronik Kamu Alım Platformu) hemde  yerel gazetelerde ihale ilanı yoluyla kamuoyuna duyuruluyor.

Yapımına başlanacak olan okulların ihale aşamasında her hangi bir şaibe, hak mahrumiyeti olmaması için büyük bir gayret sarf edildiğini belirten İl Milli Eğitim Müdürü Şerafettin Turan da, gerek EKAP üzerinden gerekse de yerel gazetelerde ihalelerin ilan edilmesiyle şeffaflık ilkesine uyup, bunun yanında yerel gazetelerin desteklenmesine de katkıda bulunmasını amaçladıklarını söyledi.

Kentte yerel gazeteler de kurumların doğrudan temin sağladıklarını belirtip konuyu gündeme taşımıştı.  Milli Eğitim son 8 ayda kentte yapımı devam eden ve ihale aşamasında yapılması planlanan tüm okul yapımları ve bakım onarımlarına ait işler listeledi. "Yeni dönemde yapılacak işler kurumumuz tarafından şeffaflık ve kamu yararı gözetilerek aynı çaba ile ilana çıkılacaktır" denildi.

Kaynak: Ajans Urfa

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Lider Karaköprüspor ilk yarıyı namağlup bitirmek istiyor
Lider Karaköprüspor ilk yarıyı namağlup bitirmek istiyor
Şanlıurfaspor'a ceza yolda
Şanlıurfaspor'a ceza yolda