Yasaktan muaflar ama müşteri bulamıyorlar

Yasaktan muaflar ama müşteri bulamıyorlar

Şanlıurfa’da, tam kapanmada muaf olmalarına rağmen iş yapamadıklarından yakınan kuruyemişçi esnafı, devletten destek bekliyor.

07 Mayıs 2021 - 11:40 - Güncelleme: 07 Mayıs 2021 - 11:43

29 Nisan’da başlayan ve 17 Mayıs Pazartesi günü sona erecek olan tam kapanma sürecinde kuruyemişler, saat 10.00 ile 17.00 arasında faaliyet gösteriyor. Ancak kısıtlama nedeniyle vatandaşların dışarı çıkamamasından dolayı iş yapamayan kuruyemişçi esnafı, bu nedenle kepengi para kazanamadan kapatıyor.

“AÇIĞIZ AMA KAPALI GİBİYİZ”


17 günlük kısıtlamada muaf olmalarına rağmen kapalı gibi olduklarını belirten esnaf Süleyman Çelik, “Tam kapanma sürecinde muafız ama hiç kimse yok ortada. Kuruyemişçi olarak iş yerimizi açmışız görüldüğü gibi, sokağa çıkma kısıtlaması olduğu için kimse dışarı çıkmıyor. Açığız ama kapalı gibiyiz. Devlet bize ‘tam kapanmada iş yerinizi açın’ dedi de kimse yok. Sabah iş yerimizi açıyoruz, akşam kapatıyoruz. Gün boyunca 1-2 kişi ya geliyor ya da gelmiyor. İş yerimizi açmasak açmaktan iyidir. Devlet desteği şu ana kadar almadık. Devlet yetkilileri inşallah bizde destek sağlar yoksa bu gidişle 17 gün kapalı olunca zor durumda kalıyoruz. İnşallah en kısa sürede korona virüs salgını biter, yoksa çoğu esnaf gibi bizde işimizi kapatmak zorunda kalırız” ifadelerini kullandı.

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Lider Karaköprüspor ilk yarıyı namağlup bitirmek istiyor
Lider Karaköprüspor ilk yarıyı namağlup bitirmek istiyor
Şanlıurfaspor'a ceza yolda
Şanlıurfaspor'a ceza yolda