Yargıda e-Duruşma dönemi

Yargıda e-Duruşma dönemi

Adalet Bakanı Abdulhamit Gül, e-Duruşma’nın dün 81 ilde uygulanmaya başladığını duyurdu.

10 Kasım 2021 - 10:14 - Güncelleme: 10 Kasım 2021 - 10:42

Avukatların mahkeme salonuna gitmeden duruşmaya katılmasını sağlayan sistem, ilk olarak bin 400 hukuk mahkemesinde devreye girdi.

Hukuk mahkemelerinde avukatların sesli ve görüntülü şekilde çevrimiçi olarak duruşmalara katılmalarına olanak sağlayan e-Duruşma sistemi, Türkiye çapında 81 ilde ve bin 400 hukuk mahkemesinde uygulanmaya başladı. Sistemin güçlendirilmesi ve etkinliğinin arttırılmasıyla yıl sonuna kadar e-Duruşma uygulayan mahkemeye sayısı, 2 binin üzerine çıkarılacak.

BAKANLIK MÜHENDİSLERİNCE GELİŞTİRİLDİ

Adalet Bakanı Abdulhamit Gül, gelişmeyi sosyal medya hesabından duyurdu. Gül, paylaşımda “Duruşmalara sesli ve görüntülü katılmayı sağlayan e-Duruşma 81 ilimizde uygulanmaya başladı. Bakanlık mühendislerimizce geliştirilen sistem sayesinde avukatlarımız 1400 hukuk mahkemesine bağlanabiliyor” dedi.

HAKİMLER KABUL EDERSE AVUKATLAR VİDEO KONFERANSLA BAĞLANABİLİYOR

e-Duruşma 28 büyükşehirdeki 173 mahkemeye ek olarak 51 ilde 473 mahkemede aktif hale getirildi. Böylece 81 ildeki bin 400 hukuk mahkemesinde sesli ve görüntülü duruşmalara katılım imkanı sağlandı.

Avukatlar, UYAP Avukat Portalı’ndan gerekçesini yazarak e- Duruşma talebi gönderiyor. Hakimin kabul etmesi halinde duruşmaya video konferansla bağlanabiliyor.

36 BİN 567 KEZ KULLANILDI

Yargı Reformu Stratejisi kapsamında hayata geçirilen e- Duruşma, yargılamalarda emek ve zaman tasarrufu sağlıyor. e-Duruşma sistemi 15 Eylül 2020’de salgın döneminde başlatıldı. Pandemide yoğun ilgi gören sistem, bugüne kadar 36 bin 567 kez kullanıldı.


YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Lider Karaköprüspor ilk yarıyı namağlup bitirmek istiyor
Lider Karaköprüspor ilk yarıyı namağlup bitirmek istiyor
Şanlıurfaspor'a ceza yolda
Şanlıurfaspor'a ceza yolda