Yardımlarla geçinemeyen mağdur annenin sessiz çığlıkları!

Yardımlarla geçinemeyen mağdur annenin sessiz çığlıkları!

Şanlıurfa'da trafik kazasında eşini kaybeden ve kızıyla yaralı olarak kurtulan 4 çocuk annesi, yardım çağrısı yapmıştı. Annenin kurum ve derneklerden destek aldığı ancak yine de geçim zorluğu yaşadığı için yardım çağrısında bulunduğu ortaya çıktı.

23 Şubat 2018 - 10:25

Şanlıurfa'da yardıma muhtaç ailelere kurumlar ve dernekler sahip çıkıyor. Eyyübiye İlçesi'ne bağlı Akbayır Mahallesi'nde oturan 5 kişilik ailenin yardım çağrısı, geçtiğimiz hafta Ajans Urfa'ad yer aldı. Eşini 3 yıl önce trafik kazasında kaybettiğini belirten 32 yaşındaki Cemile A., o kazadan kucağında 1 yaşındaki kızıyla yaralı olarak kurtulduğunu ve gözüne cam parçası giren kızının sağlık masraflarını karşılamadığını söyledi. 1 çocuğunun da okul yerine fırına gittiğini belirterek "Lütfen bize sahip çıkın. Bu çocukları okutmama yardımcı olun" dedi.

Mağdur anne, sadece 650 TL yardım aldığını ve kirada oturduğu için geçimini sağlayamadığını söyledi. Annenin bu yardım çağrısına kısa sürede çok sayıda yanıt geldi. Hayırseverler yardımda bulunmak için aileye ulaşmak istedi. Kısa süre içinde de yapılan araştırmalarda ailenin sosyal ekonomik destek kapsamında aylık 773 TL; eşi hayatını kaybettiğinden dolayı da 877 TL olmak üzere toplamda aylık bin 650 TL yardım aldığı ortay çıktı. Üstelik dernekler tarafından da düzenli yardım yapıldığı anlaşıldı. 

Konuyla ilgili konuşan mağdur annen yapılan yardımın kendilerini idare etmediğini bu nedenle yardım miktarını az söyleyerek belki biraz daha yardım alabileceği düşüncesiyle yardımları gizlediğini belirtti. Şanlıurfa'daki kurum ve bazı derneklerin yardıma muhtaç aileleri mağdur etmediği bir kez daha kanıtlanmış oldu. 

Kaynak: Ajans Urfa

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Lider Karaköprüspor ilk yarıyı namağlup bitirmek istiyor
Lider Karaköprüspor ilk yarıyı namağlup bitirmek istiyor
Şanlıurfaspor'a ceza yolda
Şanlıurfaspor'a ceza yolda