Urfalı Vekil Açanal’dan ’Eczacılar Günü’ mesajı

Urfalı Vekil Açanal'dan 'Eczacılar Günü' mesajı

AK Parti Şanlıurfa Milletvekili Eczacı Zemzem Gülender Açanal, 25 Eylül Eczacılar Günü nedeniyle bir mesaj yayımladı.

25 Eylül 2020 - 08:40 - Güncelleme: 25 Eylül 2020 - 08:43

Vekil Açanal, mesajında şu ifadelere yer verdi:

"Uluslararası Eczacılık Federasyonu (FIP) tarafından 2009 yılında ülkemizde düzenlenen Dünya Eczacılık Kongresi’nde alınan kararla, 25 Eylül tarihinin tüm dünyada Dünya Eczacılık Günü olarak kutlanması kabul edilmiştir. Bu kararın ülkemizde alınmış olması ve buna meslektaşlarımızın vesile olması bizler için ayrı bir mutluluk olmuştur.

Bu günde tüm dünyada tedavi ve ilaç konularında gerek eczacılık mesleği gerekse insanlık adına yapılabilecekler tartışılır, çözüm önerileri konuşulur. Sağlık sisteminin vazgeçilmezi eczacılar daha iyisi için çalışmaya devam ederler.

Ülkemizde 1. Basamak Sağlık Kuruluşu olarak Sağlık Bakanlığımızdan da hakkı teslim edilen eczacılık mesleği, sağlık sisteminin vazgeçilmezidir. Pandemi sürecinde de görüldü ki, eczacılar ve özellikle serbest eczaneler normal sağlık hizmetlerinde olduğu gibi bu tip salgın hastalıklar zamanında da hem Sağlık Bakanlığı’nın sorun çözümünde en iyi partneri, ülkemiz insanları içinde en yakın sağlık danışmanıdırlar. İlk başvuru yeri olan eczaneler Covid-19 sürecinde en ön safta herşeyleriyle hizmet verdiler ve vermeye de devam ediyorlar. Buradan tüm meslektaşlarıma tekrar verdikleri hizmetten dolayı teşekkür ediyorum. Koronadan kaybettiğimiz meslektaşlarıma, Allah’tan rahmet sevenlerine baş sağlığı ve sabır diliyorum.

Sağlıkta şiddetin hiçbir şeklini kabul etmiyor ve gerek hastanelerde, gerek eczanelerinde ve gerekse gece nöbetlerinde ilaç hizmetini veren eczacı ve eczane personellerine gösterilen şiddeti kınıyorum.

Unutmayalım ki eczacılar maddi manevi her türlü sağlık hizmetini her şartta halkımıza sunmak için çalışıyor.

Bir eczacı olarak birkaç hatırlatmada bulunmak istiyorum;

Salgın döneminde basit ama önemli tedbirleri ne olur unutmayalım. Maske, mesafe ve temizliğe riayet ettiğimiz takdirde bu illeti yenebiliriz.

Toplu törenler ve ziyaretlerden uzak durmak ziyaretlerde bulunmayarak karşılıklı anlayış göstermek çok önemli.

İlaç ile zehir arasındaki ince çizgi dozdur. Doktorunuzun teşhis ve tedavisinde uygun görülen ilacı mutlaka eczaneden almalı ve eczacınızın anlattığı şekilde kullanmalısınız.

İnternetten kesinlikle ilaç almayın.

Komşu veya yakın tavsiyesi ile ilaç kullanmayın.

İlaçla alakalı en yetkin ve doğru eğitimi almış kişi eczacıdır. Mahallenizde size bu konuda her türlü yardımı ve desteği sunabilmek için yanınızda. Eczacınıza güvenin, önerilerini dikkate alın.

Ülkemizde ve dünyada 25 Eylül Dünya Eczacılık Gününü kutluyor, sağlıklı ve mutlu günler diliyorum."

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Vali Şıldak: 2024'te Şanlıurfa'ya davetlisiniz…
Vali Şıldak: 2024'te Şanlıurfa'ya davetlisiniz…
İbrahim Tatlıses'in programına katılanları görenler gözlerine inanamadı
İbrahim Tatlıses'in programına katılanları görenler gözlerine...