Urfa merkezli 8 ilde dolandırıcılık operasyonu

Urfa merkezli 8 ilde dolandırıcılık operasyonu

Şanlıurfa merkezli 8 ilde yapılan operasyonda kendilerini hakım, savcı olarak tanıtıp vatandaşları kandırarak haksız kazanç elde eden 17 şüpheliden 15'i tutuklandı.

29 Eylül 2023 - 21:28 - Güncelleme: 29 Eylül 2023 - 22:24

Şanlıurfa İl Emniyet Müdürlüğümüzce İletişim Yoluyla Nitelikli Dolandırıcılık suçunu işleyen faillerin tespit edilmesine ve yakalanmasına yönelik başarılı bir operasyona imza attı.

Operasyon kapsamında yapılan çalışmada; 17 şüphelinin kendilerini kamu görevlisi olarak (Hâkim, Savcı, Polis) tanıtan şüpheli şahısların vatandaşları maddi ve manevi zarara uğratarak haksız kazanç elde ettikleri tespit edildi. Yaklaşık 7 aydır sürdürülen kapsamlı çalışmalarda çeşitli illerde olay gerçekleştiren 17 şüpheliden 6'sı yakalanarak tutuklandı ve bu şüphelilerden mağdurlara ait 8 adet bilezik, 15 bin dolar, 40 çeyrek altın, 2 yarım altın, 4 tam altın elde edilerek vatandaşların zararı giderildi. 

Geçtiğimiz gün Akçakale Cumhuriyet Başsavcılığı koordinesinde Şanlıurfa merkezli toplam 8 farklı ilde başlatılan eş zamanlı operasyonda (İstanbul, İzmir, Balıkesir, Manisa, Mersin, Batman, Kahramanmaraş) diğer 11 şüpheli şahıs daha yakalanarak gözaltına alındı. Yapılan aramalarda; 12 adet telefon, 17 adet simkart, 5 adet micro sd kart, 3 adet flash bellek, 1 adet ruhsatsız tabanca, 65 adet fişek ele geçirildi. Şüpheliler emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edildi. 2 şüpheli Adli Kontrol Şartıyla serbest bırakılırken, 9 şüpheli daha tutuklanıp Hilvan Cezaevine teslim edildi.

Bu çerçevede, yürütülen projeli soruşturma neticesinde, hakkında işlem yapılan 17 şüpheliden 15 şüpheli tutuklanmış oldu ve  müştekilerin 24 milyon 250 bin TL maddi zararı önlendi.

 

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Vali Şıldak: 2024'te Şanlıurfa'ya davetlisiniz…
Vali Şıldak: 2024'te Şanlıurfa'ya davetlisiniz…
İbrahim Tatlıses'in programına katılanları görenler gözlerine inanamadı
İbrahim Tatlıses'in programına katılanları görenler gözlerine...