Urfa’da yaşayan Suriyeli aşiret liderlerinden çağrı!

Urfa'da yaşayan Suriyeli aşiret liderlerinden çağrı!

Akedat ve Zübeyd Aşiretleri Divanesi üyeleri bugün Şanlıurfa'da düzenledikleri basın açıklaması ile uluslararası ülkelere seslenerek Suriyeli Kürtlerin oluşturduğu Suriye Demokratik Güçleri'nin (SDG) terör örgütü sayılmasını istedi.

06 Ağustos 2020 - 21:20 - Güncelleme: 06 Ağustos 2020 - 23:51

Şanlıurfa'da yaşayan Suriyeli aşiret liderleri ve üyeleri bugün uluslararası çağrıda bulundu. 

Akedat ve Zübeyd Aşiretleri Divanesi çatısı altında biraraya gelen lider ve üyeler basın açıklaması düzenledi. Açıklama metnini okuyan grup sözcüsü Şeyh İsmail Asker Elhefil YPG'nin liderliğindeki Suriyeli Kürtlerin oluşturduğu Suriye Demokratik Güçleri'nin Suriye'nin doğu bölgesini terk etmelerini ve terör suçlarından sorumlu tutmasını talep etti. Uluslararası ülkelere seslenen Elhefil, "Deyr El-Zor Bölge yönetimini sakinlerine bırakılmasını istiyoruz. YPG'nin bölgedeki  işgaline son vermesi, katliamları durdurması ve bölge halkın yerinden ederek tacir etmeyi durdurmasın için çağrıda bulunuyoruz. Uluslararası terör listesine alınana bu çetelerin bölgenizi terk etmesi için uluslarası ülkelerin desteğini bekliyoruz. bölgede yolsuzluk, yıkım ile halkımız üzerinde baskı kuran ve bölgenin zenginlik kaynaklarını talan eden YPG'dir" dedi.


Açıklamanın devamında örgütün bölgede Şeyh Mutaser Aşiret liderine suikast düzenlediğini iddia edilerek "YPG, bölge kabilelerin sembol isimleri ve büyüklerine suikast düzenledi. Şeyh İmtşar El El-Hifel Akaydat  kabilesi. taziyelerimizi sunuyoruz ve bu çirkin eylemi kınıyoruz" ifadeleri kullanıldı.

Grup, açıklamanın ardından dağıldı.

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Lider Karaköprüspor ilk yarıyı namağlup bitirmek istiyor
Lider Karaköprüspor ilk yarıyı namağlup bitirmek istiyor
Şanlıurfaspor'a ceza yolda
Şanlıurfaspor'a ceza yolda