Urfa’da toplu taşıma sağlık çalışanları için ücretsiz...

Urfa'da toplu taşıma sağlık çalışanları için ücretsiz oldu

Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi Meclis Toplantısında alınan karar ile toplu taşıma kullanımı sağlık çalışanları için ücretsiz oldu.

15 Eylül 2020 - 15:40 - Güncelleme: 15 Eylül 2020 - 16:23

Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi Eylül Ayı ilk meclis birleşimi bugün gerçekleşti.

Toplantı, Meclis Başkanvekili Ahmet Kaytan başkanlığında Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi Meclis Toplantı Salonu'nda gerçekleşti. Mecliste, açılış ve yoklamanın ardından önce gündem maddelerine geçildi. Gündemde yer alan konular, üyeler tarafından oy çokluğu ile kabul edildi.

Maddeler arasında, toplu taşımaların pandemi döneminde ön safta yer alan sağlık çalışanları için ücretsiz olması görüşüldü. Konunun Plan ve Bütçe Komisyonuna havale edilmeden mecliste oylamaya sunulmasını talep eden Meclis Başkanvekili Ahmet Kaytan,"Virüs sürecinde sağlık çalışanları çok ciddi emekler sarf etti. Halk onları yüreğiyle destekled, alkışladı. Daha önce de ücretsiz faydalanmaları için kara ralmıştık.Dolayısıyla benim istirhamım, konuyu komisyona göndermeden sonuca varmamız" diye konuştu.

 

BAYUK: GRUP OLARAK ONAYLIYORUZ

Sözü alan AK Parti Grubu Başkanı Faruk Bayuk, kararı onayladıklarını kaydetti ve şöyle devam etti:

"Dünya zor bir süreçten geçmekte. Özellikle bir virüs belası dünyayı sardı. Sağlık çalışanları da bu dönemin en cefakar insanları. Biz grup olarak bunun sağlanmasını kabul ediyoruz.

 



KAPLAN: KARAR FAALİYETE GEÇİLMELİ

HDP Grup Başkanı İsmail Kaplan ise, "İyi bir fikir, iyi bir karar. Biz de HDP Grubu olarak, bu dönemde en zor şartlarda çalışan sağlık çalışanları için faaliyete geçilmesini talep ediyoruz" ifadelerini kullandı.



SULTAN DA KARARI ONAYLADI

Saadet Partisi Meclis Üyesi Fırat Sultan da, kararı onayladıklarını aktardı ve, "Bu konunun Plan ve Bütçe Komisyonuna gitmeden hemen oylamaya sunulmasını bekliyoruz" dedi. 

Konu, üyelerin oy çokluğu ile kabul edildi. Meclis'te görüşülen 22 konunun da İmar ve Bayındırlık Komisyonuna havale edilmesiyle Meclis'in ikinci birleşimi sona erdi. 

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Lider Karaköprüspor ilk yarıyı namağlup bitirmek istiyor
Lider Karaköprüspor ilk yarıyı namağlup bitirmek istiyor
Şanlıurfaspor'a ceza yolda
Şanlıurfaspor'a ceza yolda