Urfa’da terk edilen çocuklar yeni yuvalarına kavuştu

Urfa'da terk edilen çocuklar yeni yuvalarına kavuştu

Urfa'nın Karaköprü İlçesi'nde anneleri tarafında terk edilen 8 Suriyeli çocuk ve babalarının hayatı yardımlar sayesinde değişti. Oturacak halıları, ısınacak sobaları, giyecek ayakkabıları olmayan ailenin ev dahil tüm ihtiyaçları sağlandı.

24 Şubat 2021 - 16:40 - Güncelleme: 24 Şubat 2021 - 17:59

Şanlıurfa'da yardıma muhtaç Suriyeli 8 kardeş nihayet hak ettikleri yaşama kavuştu.

Karaköprü İlçesi Akbayır Mahallesi Kristalpark Sitesi yanındaki bir evde oturan ancak ne halıları, ne giyecek ayakkabıları nede ısınmalarını sağlayacak bir sobaları olmayan 8 Suriyeli çocuğun dramına Şanlıurfalılar kayıtsız kalmadı. Anneleri tarafından terk edilen ve hurda toplayan babaları sayesinde yaşamlarını sürdüren çocuklar için Şanlıurfa Rahmet Derneği başta olmak üzere Karaköprü Sosyal Hizmetler Müdürlüğü ve Karaköprü Sosyal Yardımlaşma Vakfı  ile hayırsever vatandaşlar yardım için harekete geçti. Rahmet Derneği öncülüğünde temel ihtiyaçların ulaştırılmasının ardından çocuklar geçici olarak yurda alındı. Aileye ev tutuldu ve ev eşyaları yerleştirildi. Aileye kömür ve odun yardımı da yapıldı. Ardından çocuklar yurttan alınarak babalarına teslim edildi ve aile yeni evlerine kavuşmanın sevincini yaşadı. 

Rahmet Derneği de aileyi evlerinde ziyaret ederek nakdi ve hijyen paketi yardımında bulundu. Dernek yetkilileri emeği geçenlere teşekkür etti.

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Lider Karaköprüspor ilk yarıyı namağlup bitirmek istiyor
Lider Karaköprüspor ilk yarıyı namağlup bitirmek istiyor
Şanlıurfaspor'a ceza yolda
Şanlıurfaspor'a ceza yolda