Urfa’da tepki en zikir görüntülerinde tutuklama

Urfa'da tepki en zikir görüntülerinde tutuklama

Şanlıurfa’da Rufai tarikatına mensup olduğu ileri sürülen dergahta, zikir esnasında küçük yaştaki çocukların karınlarına şiş sokulma görüntülerine tepki yağmıştı. Suriyeli oldukları belirlenen ve gözaltına alınan çocukların babası 4 kişi nöbetçi hakimlik tarafından, 'küçük çocuğa işkence ve eziyet etme' suçlamasıyla tutuklandı.

10 Ekim 2023 - 17:46 - Güncelleme: 10 Ekim 2023 - 18:55

 Şanlıurfa’nın Haliliye ilçesine bağlı Sırrın Mahallesinde Rufai tarikatına mensup olduğu ileri sürülen dergahta çekilen görüntülerde, karınlarına şiş batırılan yaşları 6 ila 8 arasında değişen çocukların görüntüleri sosyal medyada gündem olmuştu.

 Görüntülerin sosyal medyada yayılmasının ardından Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı harekete geçip Suriyeli 4 çocuğu devlet korumasına aldı. Çocuklarına şiş batırdığı belirlenen Suriye uyruklu Abdullah El Abdu, İsmail Alcesem, Bahattin Alcesem ve Ahmet Alcesem emniyet ekipleri tarafından gözaltına alındı.

 Emniyetteki sorgularında çocukların kendi çocukları olduğunu belirten şahıslar, şiş batırmanın ritüel olduğunu ve karın bölgesindeki yumuşak yere batırıldığı için bir zararı olmadığını ifade etti.

 TUTUKLANDILAR

 Emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edilen Suriye uyruklu Abdullah El Abdu, İsmail Alcesem, Bahattin Alcesem ve Ahmet Alcesem çıkarıldıkları nöbetçi hakimlik tarafından, 'Küçük çocuğa işkence ve eziyet etme' suçlamasıyla tutuklandı.

 

 

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Lider Karaköprüspor ilk yarıyı namağlup bitirmek istiyor
Lider Karaköprüspor ilk yarıyı namağlup bitirmek istiyor
Şanlıurfaspor'a ceza yolda
Şanlıurfaspor'a ceza yolda