Urfa’da emsal karar: Ceylan katliamına mahkemeden ret!

Urfa'da emsal karar: Ceylan katliamına mahkemeden ret!

Ceylan katliamının önünü açan av ihalesi için dava açan Şanlıurfa Barosu avukatları hukuki mücadeleyi kazandı. Mahkeme ihalenin iptaline karar verdi.

13 Kasım 2020 - 23:40 - Güncelleme: 14 Kasım 2020 - 10:24

Şanlıurfa'da doğaseverleri sevindiren emsal bir karara imza atılarak mahkemece ceylan avlanması reddedildi. 

Şanlıurfa Barosu avukatlarından Emin Baran ve Müslüm Baran tarafından av izni çıkan ceylanların katledilmesinin önüne geçmek için dava açıldı. Davacılar 2886 sayılı Devlet İhale Kanunu kapsamında kapalı teklif usulü ile toplam 9 adet ceylan kotasının avlattırılımasına ilişkin Tarım ve Orman Bakanlığı Doğa koruma ve Milli Parklar 3. Bölge Müdürlüğü Şanlıurfa Şube Müdürlüğünce  tesis edilen ihale işleminin hukuka aykırı olduğu, ihale türünün belirsiz olduğunu, kamu hizmeti ile bağdaşmadığı ileri sürülerek iptali istendi.

Şanlıurfa Nöbetçi İdare Mahkemesi Ağustos ayında ihale kararının durdurulmasını onaylarken, dava ile ilgili karar bugün açıklandı. Şanlıurfa 1. İdare Mahkemesi'nce dava konusu ihale işleminin hukuka ilgili mevzuat hükümlerine, kamu yararına, bilimsel verilere ve hizmet gereklerine uygun olmadığı sonucuna varılarak ihalenin iptaline karar verildi. 

Karar, emsal oluştururken doğaseverleri de sevindirdi.

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Lider Karaköprüspor ilk yarıyı namağlup bitirmek istiyor
Lider Karaköprüspor ilk yarıyı namağlup bitirmek istiyor
Şanlıurfaspor'a ceza yolda
Şanlıurfaspor'a ceza yolda