Urfa’da 60 öğrenciye burs! Proje 12 ay devam edecek

Urfa'da 60 öğrenciye burs! Proje 12 ay devam edecek

Şanlıurfa Valiliği himayesinde, ŞURKAV tarafından hazırlanan “Geleceğimiz Sokakta Kaybolmasın Projesi”nin süresi uzatıldı. Proje ile dezavantajlı 60 çocuğa aylık 500 TL burs verilecek. Proje 12 ay boyunca devam edecek.

12 Eylül 2020 - 22:20 - Güncelleme: 12 Eylül 2020 - 22:42

Şanlıurfa'da yaşayan dezavantajlı çocukları kötü alışkanlıkları benimsedikleri sokaklardan alarak, öncelikli olarak eğitim hayatının içinde tutmak, onları, uygulanan farklı programlarla hayata hazırlamak, yaşadıkları andan keyif almalarını sağlamak, maddi ve manevi zorluk çeken ailelerini çeşitli yollarla desteklemek amacıyla hayata geçirilen  “Geleceğimiz Sokakta Kaybolmasın Projesi"nin süresi uzatıldı.

Şanlıurfa Valiliği himayesinde, Şanlıurfa İli Kültür Eğitim Sanat ve Araştırma Vakfı (ŞURKAV) tarafından hazırlanan proje ilk aşamada üç ay süreyle sınırlandırıldı ve Haziran Ayı'nda sonlandırıldı. Proje ile başarılı bir eğitim hayatı olup, ailelerinin maddi yetersizliği yüzünden düzenli eğitim alamama riskiyle karşı karşıya olan, 10-13 yaş aralığındaki 10’u Suriye uyruklu toplam 30 çocuğa eğitim hayatlarına katkı amacıyla ayda 400 TL eğitim yardımı verildi. Ailelerine de proje süresince düzenli gıda ve temizlik maddeleri yardımı yapıldı.  Ayrıca düzenli ev ziyaretleri yapılarak ailelerin çocuk yetiştirme konusunda bilinçlendirilmeleri ve farkındalık kazanmaları sağlandı. 


PROJE SÜRESİ, HEDEF KİTLE VE EĞİTİM BURSUNDA DEĞİŞİKLİK

Beklenilen verimin elde edilmesinin ardından projenin hedef kitlesinin arttırılmasına ve süresinin 12 ay boyunca uzatılmasına karar verildi. Konuya dair açıklama yapan Şanlıurfa Valisi Abdullah Erin öğrenci sayısının 60'a yükseltildiğini ve eğitim bursunun da 500 TL olduğunu açıklayarak "Geleceğimiz Sokakta Kaybolmasın" projesi kapsamında, önceden belirlenen 60 öğrencimize, 12 ay boyunca kişi başı aylık 500 TL burs verilecektir. Projeyle çocuklarımızın sokaktan alınarak okula devamı, çeşitli kurslar, geziler vb. etkinlikler sağlanacaktır" dedi.

Sivil toplum kuruluşları Consern Worldwide, Türk Kızılayı ve Yeşilay’ın ortaklığında yürütülen projeye; Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi, Harran Üniversitesi, Eyyübiye, Haliliye, Halfeti ve Karaköprü Kaymakamlıkları ve Belediye Başkanlıkları, İl Jandarma Komutanlığı, İl Emniyet Müdürlüğü, Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü, Göç İdaresi, Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü, İl Müftülüğü, İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü ve Türkiye Jokey Kurumu Derneği de destek veriyor.

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Lider Karaköprüspor ilk yarıyı namağlup bitirmek istiyor
Lider Karaköprüspor ilk yarıyı namağlup bitirmek istiyor
Şanlıurfaspor'a ceza yolda
Şanlıurfaspor'a ceza yolda