Urfa’da 10 bin kişiye istihdam sağlayacak proje hayata geçti!

Urfa'da 10 bin kişiye istihdam sağlayacak proje hayata geçti!

Devlet Su İşleri Genel Müdürlüğü, Şanlıurfa’da 110 bin dekar tarım arazisinin modern sulama sitemleri ile sulanması için sözleşmenin imzalandığını duyurdu.

02 Aralık 2020 - 11:00 - Güncelleme: 02 Aralık 2020 - 11:05

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Toplu Konut İdaresi Başkanlığı (TOKİ) tarafından ihalesi yapılan, uygulama ve denetimi Devlet Su İşleri (DSİ) tarafından yapılacak olan Şanlıurfa Bozova Pompaj Sulaması 2. Kısım Şebeke 1. Ünite İkmal İnşaatı İşi ile yaklaşık 110 bin dekar tarım arazisi modern sulama sistemi ile sulanacak.

Tarım ve Orman Bakanlığı Devlet Su İşleri (DSİ) Genel Müdürlüğü, tarımda modern sulamayı yaygınlaştırmak amacıyla hayata geçirdiği proje kapsamında 45 bin 890 dekar tarım arazisini sulamak üzere modern basınçlı borulu sulama şebekesi yapılacak olup, iş kapsamında bulunan şalt sahası ve cebri boru imalatlarının tamamlanmasıyla yaklaşık olarak 110 bin dekar tarım arazisinin su temini tamamlanacak. Bu doğrultuda 10 bin kişiye istihdam ve yıllık 52 milyon TL gelir artışı sağlanması hedeflenmektedir.

DSi bu proje kapsamında, ilk yapım sözleşmeleriyle birlikte Hilvan ve Bozova İlçeleriyle, Şanlıurfa İl merkezine bağlı münbit arazileri suyla kavuşturdu.

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Lider Karaköprüspor ilk yarıyı namağlup bitirmek istiyor
Lider Karaköprüspor ilk yarıyı namağlup bitirmek istiyor
Şanlıurfaspor'a ceza yolda
Şanlıurfaspor'a ceza yolda