Telabyad’ta el yapımı patlayıcı ele geçirildi

Telabyad'ta el yapımı patlayıcı ele geçirildi

Şanlıurfa’nın Akçakale ilçesinin karşısında yer alan Telabyad ilçesinde, bir araçta yapılan aramada, araca yerleştirilmiş patlamaya hazır el yapımı patlayıcı ele geçirildi. Olayla ilgili 2 kişi gözaltına alındı.

08 Şubat 2021 - 15:20 - Güncelleme: 08 Şubat 2021 - 16:56

Şanlıurfa Valiliği’nden konuyla ilgili yapılan açıklamada, Valilik koordinasyonunda Emniyet Genel Müdürlüğü’nce danışmanlık hizmeti verilen Suriye Telabyad ilçesi kırsalında, yerel kolluk ve Suriye Milli Ordusu (SMO) unsurlarınca PKK/KCK-PYD/YPG’li teröristlerin bombalı araç saldırısı düzenleyecekleri yönünde alınan istihbarat alındığı belirtilerek, şu ifadelere yer verildi;

“05.02.2021 günü saat 23:30 sıralarında gerçekleştirilen yol kontrollerinde bir araçta yapılan aramada; araca yerleştirilmiş patlamaya hazır el yapımı patlayıcı (EYP) ele geçirilmiş olup, aracın şoförüyle birlikte toplam (2) kişi gözaltına alınmıştır. Gözaltına alınan şüphelilerin ifadeleri doğrultusunda, el yapımı patlayıcı (EYP) yüklü ikinci bir aracın bilgisinin alınması üzerine  yapılan arama ve kontrol faaliyetleri neticesinde, 06.02.2021 günü patlayıcı düzeneği kurulu ikinci bir araç daha ele geçirilmiştir. Yakalanan her iki araç, gerekli işlemlerin tamamlanmasının akabinde güvenli alanlara çekilerek kontrollü bir şekilde patlatılmış ve  yerel adli makamlarla koordinasyon sağlanarak tahkikata başlanmıştır.  Kamuoyuna saygıyla duyurulur.”

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Vali Şıldak: 2024'te Şanlıurfa'ya davetlisiniz…
Vali Şıldak: 2024'te Şanlıurfa'ya davetlisiniz…
İbrahim Tatlıses'in programına katılanları görenler gözlerine inanamadı
İbrahim Tatlıses'in programına katılanları görenler gözlerine...