"Tarih Senin Zafer Senin" Tenis turnuvası

"Tarih Senin Zafer Senin" Tenis turnuvası

Sporun yaygınlaşması amacıyla Şanlıurfa'da düzenlenen tenis turnuvasında dereceye giren 12 sınıf öğrencisi Berfin Demir,Herkesin spor yapması gerekir, spor insanın çevresini ve hayata bakışını değiştirdiğini söyledi.

30 Ağustos 2020 - 16:41

Zafer haftasında Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi ve Gençlik Spor İl Müdürlüğü tarafından düzenlenen 3 gün süren "Tarih Senin Zafer Senin" Tenis Turnuvası sona erdi. 
 "Tarih Senin Zafer Senin" adıyla düzenlenen tenis turnuvası  Bayanlar,  Erkekler ve gençler olmak üzere 3 ayrı kategoride 70 sporcu katılımı ile yapıldı. 
 Pandemi süreciden dolayı maske ve sosyal mesafe kurallarına uygun düzenlenen turnuva renkli görüntülere sahne olurken final karşılaşmaları ile sona erdi. 
Tenis Dünyası tesislerinde düzenlene turnuvada dereceye girenlere madalyaları ve çeşitli hediyelerde, Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanı Zeynel Abidin Beyazgül ve Gençlik Spor İl Müdürü Halil Eren tarafından verildi
"Tarih Senin Zafer Senin" adıyla düzenlenen tenis turnuvasında,Büyük Erkeklerde birinci Mehmet Çelik, ikinci Kadir Taşkın olurken Ahmet Baybostancı ise üçüncü oldu.
Bayanlarda Birincilği Berfin Demir olurken, ikinciliği Zeliha Çıldan, Üçüncülüğü ise Gülnaz Eken aldı.
Genç Erkeklerde, birinci Sadık Demir, ikinci Efe Çirişçi, üçüncü Alper Kan,
Tenis Turnuvasının en yaşlı sporcusu Şanlıurfa Gençlik ve Spor müdürcülüğü Taeakvanda antrenörü İsmail Kurtboğa ise yetkililer tarafından plaketle onurlandırıldı.
bayanlar birinci olan Berfin Demir, "12 sınıf öğrencisiyim 6 yıldır tenis oynuyorum,tenise ilk başta gençlik merkezinde başladım.Tenis sayesinde koleji burslu girdim.Kortlar yeni açıldı, Herkes spor yapmalı,spor her durumda insanın farklı olmasını sağlıyor.Tenis oynadığınız zaman çevreniz değişiyor  çok farklı insanlarla tanışıyorsunuz benim hedefim beden eğitimi öğretmeni olmak."dedi 
Turnuvada birinci olan sınıf öğretmeni Mehmet Çelik, böyle tesisin Şanlıurfa'da olması çok güzel,bu etkinlikler turnuvalar yapılabilir, turnuvalar insanların tenise olan ilgisini arttırıyor,Tenis insanların hem psikososyal hem zihinsel ve motivasyonunu sağlıyor.Sporu herkese öneriyorum" ifadelerini kullandı.
Tenis Turnuvasına katılan en yaşlı sporcu Ünvanını alan İsmail Erboğa," Kentin idarecilerinin spora önem vermesi, spor alanlarının arttırılması ile insanlar daha çok spor yapacaktır. tesislerin artması yöneticilerin spora ilgi göstermesi, turnuvaların düzenlenmesi gençlerin spora olan ilgisini daha artıracaktır ve Şanlıurfa'da tesislerin artması ve sporculara maddi ve manevi desrek verilmesi ile spora ilgi giderek artıyor" dedi.

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Vali Şıldak: 2024'te Şanlıurfa'ya davetlisiniz…
Vali Şıldak: 2024'te Şanlıurfa'ya davetlisiniz…
İbrahim Tatlıses'in programına katılanları görenler gözlerine inanamadı
İbrahim Tatlıses'in programına katılanları görenler gözlerine...