ŞUSKİ “Akziyaret grup içme suyu projesi” Çalışmalarına...

ŞUSKİ “Akziyaret grup içme suyu projesi” Çalışmalarına Başladı

Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi ŞUSKİ Genel Müdürlüğü 61 kırsal mahalleyi kapsayan 155 km uzunluğundaki “Akziyaret grup içme suyu projesi” çalışmalarına başladı.

14 Ocak 2018 - 16:58

Şanlıurfa Su ve Kanalizasyon İşleri (ŞUSKİ) Genel Müdürlüğü, Harran’ın kırsal mahallerinde içme suyu olmayan 30 mahallesinde başlatılan uygulamanın ardından, Siverek'te 16 mahalleyi kapsayan Gedik içme suyu ve son olarak da Karaköprü ilçesinde 61 mahalleyi kapsayan Akziyaret grup içme suyu projesini sürdürüyor.

Akziyaret gurup içme suyu projesini kapsayan 61 mahallenin muhtarı ile bir araya gelerek projenin detaylarını paylaşan Büyükşehir Belediye Başkanı Nihat Çiftçi, ardından muhtarlarla birlikte başlatılan çalışmaları yerinde denetledi.

“ŞUSKİ Genel Müdürlüğümüz kırsalda özellikle içme suyu anlamında yeni, kalıcı, milletin kaynağını millete doğru bir şekilde harcama konusunda çok önemli bir adım atıyor” diyen Çiftçi, “Bu adımı biz öncelikle Harran grup kırsal içme sularında attık. İlçemizde 30 adet kırsal mahallemizi içme suyuna kavuşturduk. Daha sonra Siverek Gedik grup içme suyu projemiz ile bugüne kadar içme suyu alamayan 16 adet kırsal mahallemiz için başlattık. Şimdi de 3. projemiz olan Akziyaret grup içme suyu projesi ile 155 km uzunluğundaki ve 61 mahallemizin faydalanacağı grup içme suyu ile devam ettireceğiz” sözlerine yer verdi.

‘KAYNAK ARAYIŞIMIZ DEVAM EDİYOR’ 
Çiftçi sözlerine şöyle devam etti: “Projede emeği geçen tüm arkadaşlarımı kutluyorum, bu projenin bedeli Japonya Kalkınma ajansından alınmıştı.14 bin km uzaklıktaki bir ülkeden bu kaynak çalışkan ve projeci anlayışla elde ettik ve bunu da Şanlıurfa’mıza bir hizmet olarak sunuluyoruz. Bu çok önemli bir kadro başarısıdır. Yoksa kaynaklar her zaman sınırlıdır. Belediyeler her zaman çalışkan olmak ve kadrolar üretken olmak durumunda. Ak Belediyecilik anlayışı ile çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Ak Belediyeler icracı belediyelerdir ve halkın sorunlarını kökten çözen bir anlayış içindedirler. Bizlerde Şanlıurfa’nın sorunlarını kökten çözüyoruz ve 100 yıldır bitmeyen su sorunu, 100 yıldır bitmeyen yol sorunu Allah'ın izni ile Ak Belediyecilik anlayışı ile sonlandıracağız.”

Öte yandan incelemelerinde Başkan Nihat Çiftçi'ye, AK Parti Karaköprü ilçe başkanı Ahmet Aksoy, 61 Mahalle muhtarı, ŞUSKİ Genel Müdürü Hamdi Us ve teknik personel eşlik etti

Kaynak: Ajans Urfa

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Lider Karaköprüspor ilk yarıyı namağlup bitirmek istiyor
Lider Karaköprüspor ilk yarıyı namağlup bitirmek istiyor
Şanlıurfaspor'a ceza yolda
Şanlıurfaspor'a ceza yolda