Suriyelilerin Akçakale’den ülkelerine gönüllü geri...

Suriyelilerin Akçakale'den ülkelerine gönüllü geri dönüşleri

Türk askerinin Fırat Kalkanı, Zeytin Dalı ve Barış Pınarı harekatlarıyla terörden arındırılan bölgelerde altyapının güçlendirilmesiyle Suriyelilerin gönüllü geri dönüşleri devam ediyor. Akçakale’deki gümrük kapısından bugün birçok Suriyeli ülkelerine geçiş yaptı.

12 Mayıs 2022 - 16:06 - Güncelleme: 12 Mayıs 2022 - 16:25

Türk Silahlı Kuvvetleri’nin (TSK) Fırat Kalkanı, Zeytin Dalı ve Barış Pınarı harekatlarıyla terörden arındırılan bölgelerde eğitim, sağlık gibi alanlarda altyapının güçlendirilmesinin ardından Suriyelilerden ülkelerine geri dönenler var.

Bölgeye yeni okul, hastane, gençlik ve spor merkezleri gibi alanların kazandırılmasıyla yaşamın sürdürülebilir seyrine kavuşturulması sonrası Suriyelilerin geri dönüşlerinde artış sağlandı.

Gönüllü geri dönüşler kapsamında farklı illerde yaşayan Suriyeliler, Şanlıurfa’nın Akçakale ilçesindeki gümrük kapısından ülkelerine geçerek güvenliği sağlanan bölgeye gitti.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan da bir süre önce 1 milyon Suriyelilerin geri dönüşünü sağlayacak çalışmaların yapıldığını açıklamıştı.


YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Lider Karaköprüspor ilk yarıyı namağlup bitirmek istiyor
Lider Karaköprüspor ilk yarıyı namağlup bitirmek istiyor
Şanlıurfaspor'a ceza yolda
Şanlıurfaspor'a ceza yolda